Verksamhetschef Förskola, Sundbybergs stad

Verksamhetschef Förskola, Sundbybergs stad

Du fokuserar på framtiden. Och är närvarande i nuet. Precis som vi.

Barn- och utbildningsförsvalningens vision är "Vad vill du bli när du bli stor - vi gör det möjligt". Vi har höga förväntningar och en tro på att alla kan. Genom delaktighet och inflytande skapas förutsättningar för kunskapsutveckling och bildning. På barn- och utbildningsförvaltningen är vi inne i en spännande utvecklingsfas. Vi har tillsammans erfarenhet från många olika verksamhetsområden vilket ger oss goda förutsättningar i vårt uppdrag.

Som verksamhetschef inom förskola har du ansvar för att på en strategisk nivå leda och utveckla de kommunala förskolorna. Inom verksamhetsområdet finns det ca 30 förskolor, ca 2500 barn, ca 450 anställda varav 7 stycken rektorer för förskolan.

Dina arbetsuppgifter innebär att leda den pedagogiska utvecklingen och fortsätta utveckla den goda kvaliteten i förskolorna. Under flera år har nöjdheten bland våra vårdnadshavare varit hög, vilket vi vill att du ska arbeta för att bibehålla. I ansvaret ingår att dimensionera och planera verksamheten både utifrån ekonomi och lokaler.

Vi vill att du fortsätter att driva våra utvecklingsområden som just nu är digitalisering, tillgängligt lärande och barnhälsoarbetet. Inom området digitalisering arbetar vi med utbildning för våra chefer i "Att leda digitalisering" och vi har skapat ett Makerspace. För att utveckla det tillgängliga lärandet har vi ett samarbete med Reggio Emilia-institutet med utbildning för alla pedagoger.

Vi vill att du har chefserfarenhet och vi ser gärna att du har lett andra chefer. Du har erfarenhet av pedagogiskt utvecklingsarbete och har deltagit i ledningsgruppsarbete. Du har akademisk examen och har haft ansvar för budget och resultat.

Vi söker dig som använder dialog för att föra verksamheten framåt och du har en god kommunikativ förmåga i alla led. Du gillar att arbeta tillsammans och har en egen drivkraft i ditt arbete. Som person är du trygg och lösningsorienterad. Du är prestigelös som person men kan utmana när det behövs. Du har en förmåga att se helheten och har tillit till dina medarbetare och organisation. Du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Ansök senast den 1 november, 2020. Vi tar inte emot ansökningar via e-post eller brev.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Organisation & ledning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.sundbyberg.se
Sista ansökningsdag 2 nov 2020 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sundbybergs stad växer så det knakar, men har lyckats bevara fördelarna med att vara en liten kommun. Det innebär att det är nära till beslut och att våra medarbetare känner att de kan vara med och påverka verksamheten. Det gör arbetet extra roligt.