Utredare till kultur- och fritidssektorn

Utredare till kultur- och fritidssektorn

Du har öga för detaljer. Och kan se helheten. Precis som vi.

Här på kultur- och fritidssektorn arbetar vi för att ge stadens medborgare mångsidiga och varierade fritidsaktiviteter, med särskilt fokus på målgruppen barn och ungdomar. Vi ansvarar för bibliotek, kulturskola, föreningshus, simhall, idrottsanläggningar, fritidsgårdar och stöd till föreningslivet. Sundbybergs stad växer och inom kultur- och fritidsområdet pågår en spännande utveckling. Nya verksamheter planeras, vi får fler besökare/deltagare och föreningslivet får fler aktiva.

Som utredare kommer du att arbeta med en bredd av frågor kopplade till kultur och fritid. Du arbetar nära sektorsdirektören och enhetscheferna och utgör en stödfunktion till sektorns enheter. Vi söker en medarbetare som vill arbeta tillsammans med oss för att utveckla våra verksamheter.

Dina arbetsuppgifter innebär att du kommer att jobba självständigt med att skriva beslutsunderlag till kultur- och fritidsnämnden (föreningsbidrag, medborgarförslag, riktlinjer för verksamheter m.m.), samordna arbetsgrupper och samarbeta med andra i olika projekt. En viktig del i rollen innebär även att stödja sektorns ledningsgrupp i uppföljning och analysarbete samt ansvara för och säkerställa en väl fungerande planerings- och uppföljningsprocess inom sektorn. I det ingår till exempel att ta fram anvisningar och tidplan för sektorns uppföljningsarbete, ansvara för ledningsgruppens planerings- och uppföljningsmöten samt ta fram kvalitetssäkrade underlag som tertialrapporter, verksamhetsberättelse och budget.

Vi hoppas och tror att du kommer till en arbetsplats där vi har roligt på jobbet, det är högt i tak, kreativitet uppmuntras och du har varierande arbetsuppgifter.

Vi vill att du har relevant högskoleutbildning och erfarenhet av att utreda frågor inom kultur- och fritidsområdet. Vi ser även att du har arbetat inom offentlig sektor och har förståelse för hur en politiskt styrd organisation fungerar. Du ska ha tidigare erfarenhet av strategiskt arbete inom kommunal sektor samt erfarenhet av att arbeta med planering och uppföljning. Om du tidigare har arbetat med bidragsfördelning till ideella organisationer är det meriterande, liksom ideellt engagemang eller erfarenhet av arbete med föreningsfrågor.

Du är en analytisk och ansvarstagande person med intresse för kultur- och fritidsfrågor. Du arbetar på ett strukturerat och strategiskt sätt och tänker långsiktigt i ditt arbete. Som utredare är det även viktigt att du tar initiativ för att driva processer och utvecklingsarbeten framåt, gärna med hjälp av ett nytänkande som kan omsättas i praktiken. Sektorn är hbtq-certifierad och vi förutsätter att du vill arbeta tillsammans med oss för att skapa inkluderande verksamheter.

Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde efter överenskommelse Ansök senast den 11 december. Vi tar inte emot ansökningar via e-post. Intervjuer sker löpande.

Välkommen med din ansökan!

Vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.
Mer info
Kontaktperson Viktoria Blomgren
Telefon 08-7068851
Område Sundbyberg
Yrkesroll Offentlig Förvaltning, Ambassad & Diplomatiska arbeten
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.sundbyberg.se
Sista ansökningsdag 11 dec 2022 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sundbybergs stad växer så det knakar, men har lyckats bevara fördelarna med att vara en liten kommun. Det innebär att det är nära till beslut och att våra medarbetare känner att de kan vara med och påverka verksamheten. Det gör arbetet extra roligt.