Två familjebehandlare till nystartat team

Två familjebehandlare till nystartat team

Du vill utveckla. Och bevara. Precis som vi.

Vi utökar verksamheten och hoppas att du vill vara med och utveckla socialtjänstens barn- och ungdomsvård i Sundbybergs stad.

Under 2020 påbörjade vi ett utvecklingsarbete inom barn- och ungdomsvården i Sundbyberg genom att bland annat utöka vår arbetsledning med fler gruppledare, rekrytera egna jourhem, anställa en utvecklingsledare för barn och ungdom samt se över öppenvården. Vi tar nu nästa steg i vår utveckling och skapar två familjebehandlartjänster som ska fungera som en bro mellan utredning och insats. Tjänsterna kommer att tillhöra enheten Öppenvård och förebyggande arbete. Här arbetar arton personer varav en enhetschef och två gruppledare.

Som familjebehandlare kommer du att utgöra en länk mellan familjen, mottagningsenheten, utredningsenheten och vår egen öppenvård eller annan aktör. Insatsen beviljas under socialtjänstens utredning, när familjen ofta befinner sig i kris och det behövs kartläggning av behov av vidare stöd. Insatsen ska ses som ett komplement till barnavårdsutredningen.

Dina arbetsuppgifter består av informationsinhämtning och observation under en begränsad period om sex veckor under utredningstiden. Det ingår också att utforska vilka insatser familjen kan vara i behov av och deras mottaglighet samt eventuellt motivationsarbete.

Arbetet kommer att ske i intensiva former med möten flera gånger i veckan och anpassas efter familjens behov. Det är viktigt med flexibilitet och korta startsträckor, ärenden kan behöva startas upp inom en vecka. Du kommer att arbeta i par om två familjebehandlare samt alltid ha nära samarbete med utredande socialsekreterare.

Vi vill att du har socionomexamen eller annan akademisk utbildning som vi bedömer som likvärdig. Du ska ha flerårig erfarenhet av utredningsarbete inom myndighetsutövning för barn och ungdom och erfarenhet inom familjebehandling. Du måste arbeta uifrån en systemteoretisk grundsyn och vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med bl a våld i nära relation, Signs of safety, arbete med människor i kris och samtal med barn.

Du kommer att arbeta i ett mindre team men också ha din tillhörighet i den större enheten. Du tycker om och är bra på samarbete, vilket är en förutsättning. Du ansvarar för dina arbetsuppgifter, planerar, strukturerar och driver dina ärenden i teamet och tillsammans med familj och de ni samverkar med. Du har god förmåga att formulera dig i tal och skrift.

Du är flexibel och anpassningsbar i föränderliga miljöer och krävande situationer. Du är uthållig och målfokuserad samtidigt som du har förmågan att möta familjernas behov i utsatta situationer. Här behöver du ha god självkännedom. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

De två tjänsterna är tillsvidareanställningar på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Arbetstiden är huvudsakligen förlagd till kontorstid med utrymme för viss förskjutning.

Ansök senast den 28 februari 2021. Rekryteringsprocessen fortgår löpande och intervjuer kan ske under ansökningstiden. Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Välkommen med din ansökan!

Vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.sundbyberg.se
Sista ansökningsdag 28 feb 2021 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Sundbybergs stad växer så det knakar, men har lyckats bevara fördelarna med att vara en liten kommun. Det innebär att det är nära till beslut och att våra medarbetare känner att de kan vara med och påverka verksamheten. Det gör arbetet extra roligt.