Två förskollärare till Hagabergsgårdens förskola

Två förskollärare till Hagabergsgårdens förskola

Du kan väcka intresse. Och stilla nyfikenhet. Precis som vi.

Hagabergsgårdens förskola består av fem åldershomogena grupper och det finns möjlighet att följa din barngrupp från 1-5 år. I 4-årsgruppen är uteaktiviteter och uteverksamhet i fokus och barnen går ofta iväg på utflykter och promenader. På Hagabergsgården arbetar positiva, lösningsfokuserade och engagerade pedagoger. Förskolan ligger centralt i Sundbyberg med närhet till tunnelbana, pendeltåg och bussar. I närheten finns fina skogsområden och flera parker samt en egen gård som erbjuder en stor variation av aktiviteter.

Som förskollärare kommer du att ha det övergripande ansvaret att tillsammans med dina kollegor utveckla det pedagogiska arbetet vidare enligt förskolans styrdokument. Tillsammans med övriga gruppledare kommer du att ingå i vårt pedagogiska nätverk för hela enheten. Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla våra pedagogiska och digitala miljöer där vi gärna ser att du bidrar med dina tankar och idéer. Har du något särskilt intresse för till exempel pedagogiska miljöer, IKT eller miljöarbete kan det även finnas möjlighet att ingå i någon av dessa fokusgrupper som träffas regelbundet under terminen.

Sundbybergs stad kommer att påbörja en utbildning i samarbete med Reggio Emiliainstitutet med start under våren 2019 där det finns möjligheter för pedagoger att delta. I vår enhet som just nu består av tre förskolor ingår förutom förskolechef, biträdande förskolechef, pedagogiska lagledare samt ateljerista. I framtiden är vår tanke att det även ska finnas en digitalista i enheten.

I vår organisation får du schemalagd planerings-, reflektions- och mötestid. Vi slutar inte senare än k.18.00 från våra möten. Du kommer att ha gemensam pedagogisk utvecklingstid tillsammans med övriga förskollärare på förskolan samt hela enheten.

Dina arbetsuppgifter består bland annat av att planera, genomföra, utvärdera samt dokumentera barnens utveckling och lärande. Då vi lägger ett särskilt fokus på att utveckla våra pedagogiska lärmiljöer ser vi gärna att du har erfarenhet av ett Reggio Emilia inspirerat syn- och arbetssätt där miljön ses som "den tredje pedagogen". Som gruppledare för din avdelning innebär det att du har ett huvudansvar för att organisera, leda och utveckla verksamheten på din avdelning. Du inspirerar, tydliggör och följer upp mål och riktlinjer med dina kollegor.

Just nu arbetar vi med att fördjupa och utveckla vår verksamhet utifrån "det pedagogiska" året. Vårt övergripande tema under detta år är de fyra elementen JORD, LUFT, ELD och VATTEN.

Vi vill att du är utbildad förskollärare. Du ska vara ansvarstagande, strukturerad, engagerad, positiv, ha god samarbetsförmåga och vara intresserad av att och utveckla förskolans verksamhet vidare. Vi dokumenterar kontinuerligt verksamheten på olika sätt, därför är det viktigt att du har goda kunskaper i det svenska språket samt är van att använda läsplatta och dator. (Gärna kunskaper i Officepaketet) För övrigt är du väl förtrogen med läroplan för förskolan (LPFÖ-98 reviderad 2010) samt har god förmåga att omsätta den i praktiken. Du känner glädje och lust att följa barns lärande. Vi strävar också efter att utveckla vår verksamhet utifrån Reggio Emilias pedagogiska filosofi och därför är det meriterande om du har kunskap och erfarenhet av ett Reggio Emilia inspirerat syn- och arbetssätt.

Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Ansök senast den 10 maj, 2019.

Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Välkommen med din ansökan!

Vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Utbildning, Förskolelärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.sundbyberg.se
Sista ansökningsdag 10 maj 2019 (20 dagar kvar)
Visa var

Om arbetsgivaren

Sundbybergs stad växer så det knakar, men har lyckats bevara fördelarna med att vara en liten kommun. Det innebär att det är nära till beslut och att våra medarbetare känner att de kan vara med och påverka verksamheten. Det gör arbetet extra roligt.