Trafikplanerare med cykelfokus

Trafikplanerare med cykelfokus

Du fokuserar på framtiden. Och är närvarande i nuet. Precis som vi.

Vi är en expansiv och nytänkande stad som behöver en engagerad trafikplanerare med cykelfokus

På Tekniska enheten, inom Stadsmiljö- och serviceförvaltningen, är vi cirka sjuttio personer inom grupperna; trafik, ledning/planering, park/renhållning, mark/anläggning och gata med arbetsplatser i stadshuset samt vid våra driftdepåer i Sundbyberg. Vi står mitt i utvecklingen av Sundbybergs Stad och vi arbetar både strategiskt och operativt med stadsmiljöfrågor för att skapa en av Sveriges mest nyskapande, hållbara och intressanta gröna städer. Tillsammans tar vi ansvar för att underhålla och utveckla alla våra trafikmiljöer, gator, torg, belysning, gemensamma parker, naturområden och lekplatser i Sundbyberg.

Vi underhåller och utvecklar ett hållbart Sundbyberg för alla!

Trafikgruppen har under senare år jobbat fokuserat och systematiskt med att utveckla Sundbyberg till cykelstad. Ett kvitto på det framgångsrika arbetet var att av Cykelfrämjandet bli utsedd till årets bästa cykelkommun i kategorin mindre kommuner år 2018. Vi är också aktiva medlemmar i Svenska Cykelstäder.

Hållbart resande är vårt fokus på både kort och lång sikt. Genom samverkan inom staden, med exploatörer, Trafikverket och Trafikförvaltningen skapar vi förutsättningar för att Sundbyberg ska bli Sveriges mest hållbara stad.

I trafikgruppen arbetar vi intensivt i stadens stadsutvecklingsprojekt och detaljplaner, med trafiksäkerhetsåtgärder, strategisk planering och utveckling för alla trafikslag. I trafikgruppen ansvarar vi också för trafikanordningsplaner, parkeringsfrågor, parkeringstillstånd, parkeringsövervakning och arbetet med hållbart resande/mobility management. Hos oss kommer du att få trevliga kollegor med både bred och djup kompetens.

Dina arbetsuppgifter inom cykelområdet är att delta i och driva utvecklingen av stadens cykeltrafiksystem och ansvara för cykelinvesteringsprojekt. Detta innebär övergripande samordning, identifiera behov, leda förstudier och bidra med detaljkunskap i de projekt du ansvarar för.

Som trafikplanerare arbetar du även med övergripande och målstyrd trafikplanering i tidiga skeden, exempelvis i något av våra stora stadsutvecklingsprojekt, samt med trafikplanering i tilldelade investeringsprojekt, och detaljplanearbeten. Du kommer också att bereda ärenden, svara på remisser och bidra till utvecklingen av samhällsbyggnadsprocessen. Du utför kvalitetssäkring och granskning av projekterade handlingar.

Vi vill att du har universitets- eller högskoleutbildning på masternivå med inriktning mot trafik eller samhällsplanering alternativt har förvärvat motsvarande kompetens genom lång erfarenhet.

Befattningen är en tillsvidareanställning med önskat tillträde så snart som möjligt. Vi tar inte emot ansökan via e-post.

Välkommen med din ansökan senast 2019-04-22. Lämpliga kandidater kan komma att kallas till intervju under ansökningstidens gång.

Välkommen med din ansökan!

Vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.sundbyberg.se
Sista ansökningsdag 22 apr (32 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sundbybergs stad växer så det knakar, men har lyckats bevara fördelarna med att vara en liten kommun. Det innebär att det är nära till beslut och att våra medarbetare känner att de kan vara med och påverka verksamheten. Det gör arbetet extra roligt.