Sundbybergs stad söker MAS (Medicinskt ledningsansvarig sjuksköterska)

Sundbybergs stad söker MAS (Medicinskt ledningsansvarig sjuksköterska)

Du vill ge människor en bra vardag. Och ett rikare liv. Precis som vi.

Vill du ha ett omväxlande och roligt jobb? Kom och arbeta som Medicinskt ledningsansvarig sjuksköterska (MAS) med oss i Sundbybergs stad! Du får kompetenta kollegor som tillsammans skapar goda förutsättningar för en lärande arbetsmiljö. Vi erbjuder dig goda kompetensutvecklingsmöjligheter, flexibel arbetstid och goda friskvårdsmöjligheter. Viss del av arbetet kan utföras på distans.

Som Medicinskt ledningsansvarig sjuksköterska i Sundbybergs stad ansvarar du för stadens äldreboenden, LSS-boenden, dagverksamhet, daglig verksamhet samt socialpsykiatriboenden.

I rollen som MAS ansvarar du för att hälso- och sjukvården är av god kvalitet och patientsäker utifrån den reglering som finns i lagstiftning. MAS upprättar rutiner utifrån gällande lagstiftning, besvarar remisser och skriver tjänsteutlåtanden. Du följer också upp hälso- och sjukvården, avvikelser, utreder allvarliga händelser och ansvarar för att, i förekommande fall, anmäla dessa till IVO enligt Lex Maria.

I dina arbetsuppgifter ingår omvärldsbevakning och du är kommunens representant i olika forum för samverkan. Som MAS har du också ett nära samarbete med Medicinskt ansvarig för rehabilitering (MAR).

En viktig del i ditt uppdrag är att ge stöd i hälso- och sjukvårdsfrågor till chefer och medarbetare. Det kommande och spännande arbetet tillsammans med regionen gällande "God och Nära vård" ställer höga krav på nytänkande och god samarbetsförmåga.

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med minst fem års arbetslivserfarenhet. Det är meriterande om du har:
  • Specialistsjuksköterskeexamen inom palliativ vård, vård av äldre eller öppen hälso- och sjukvård (distrikt)
  • Erfarenhet av arbete inom äldreomsorg
  • Erfarenhet av arbete inom LSS och/eller socialpsykiatri
  • Erfarenhet av chefsroll inom äldreomsorg
  • Erfarenhet av undervisning och utbildning av medarbetare
  • Erfarenhet av arbete inom politiskt styrd verksamhet
  • Erfarenhet av tidigare arbete som MAS
Du är trygg i din yrkesroll och van att självständigt planera och prioritera ditt arbete. Du har god samarbetsförmåga, är pragmatisk, prestigelös samt informationssökande och du skapar lätt goda relationer.

Du tar egna initiativ och tillsammans med kollegor skapar du ett klimat där ständiga förbättringar av verksamheten alltid är i fokus. Du uttrycker dig väl på svenska i såväl tal som skrift och har vana av olika verksamhetssystem och kvalitetsregister.

Självklart har du ett genuint intresse för äldre och personer med funktionsnedsättning och delar vårt motto, "Mänskliga möten - vi bryr oss". Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Ansök senast den 20 augusti 2022. Vi tar inte emot ansökningar via e-post eller brev.

Välkommen med din ansökan!

Vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Frågor om tjänsten hänvisas till nedan kontaktpersoner:

Vecka 27, 28 och 29 Ida Lorenzson, enhetschef för utveckling och uppföljning. ida.lorenzson@sundbyberg.se

Vecka 30 och 33 Ylva Kjell, MAR/Utvecklingsledare ylva.kjell1@sundbyberg.se
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.sundbyberg.se
Sista ansökningsdag 20 aug 2022 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sundbybergs stad växer så det knakar, men har lyckats bevara fördelarna med att vara en liten kommun. Det innebär att det är nära till beslut och att våra medarbetare känner att de kan vara med och påverka verksamheten. Det gör arbetet extra roligt.