Studie- och yrkesvägldare

Studie- och yrkesvägldare

Du fokuserar på framtiden. Och är närvarande i nuet. Precis som vi.

Här på Grönkullaskolan blickar vi framåt och söker inför vårterminen 2019 en som vill jobba som vikarierande studie- och yrkesvägledare. Vi är en skola på frammarch men vill bli ännu bättre med hjälp av dig. Mitt i Rissne, Sundbyberg, ligger Grönkullaskolan. Vi är en F-9 skola med ca 725 elever. I vår skola finns det riktigt bra undervisningssalar, en trevlig omgivning och en stark framtidstro. Vår skola har många utmaningar men vi tycker att våra elever förtjänar de bästa lärarna. Hos oss kan du göra skillnad! Vi erbjuder dig en dynamisk och utvecklande miljö tillsammans med våra andra skickliga lärare och medarbetare.

Som studie- och yrkesvägledare ansvarar du för skolans studie- och yrkesvägledning, enskilt och i grupp. Du ingår i skolans elevhälsoteam (EHT) tillsammans med skolsköterska, kurator, skolpsykolog, speciallärare, biträdande rektor och rektor samt är delaktig med elever kring särskilt stöd.

Dina arbetsuppgifter innebär att informera om gymnasievalet både till elever och vårdnadshavare samt samordna och driva skolans arbete rörande gymnasieval och gymnasieantagning. Du är ett stöd för lärarna i åk F-9 gällande studie -och yrkesvägledning i undervisningen med hjälp av skolans SYV-plan. Du kommer att hålla elever, personal och vårdnadshavare informerade rörande studierelaterade val och framtidsmöjligheter samt samordna och leda arbetet med PRAO. I tjänsten ingår även att koordinera relevanta besök och aktiviteter samt samverka med externa kontakter för att vidga elevernas perspektiv på studier och arbetsliv.

Vi vill att du har studie- och yrkesvägledarexamen eller är i slutskedet av utbildningen. Som person ser vi att du är positiv, engagerad, kreativ och har ett genuint intresse av ungdomar. Du behöver vara självgående, kunna arbeta självständigt och vara duktig på att motivera elever. Arbetet kräver även att du är initiativtagande, kan sätta igång aktiviteter och uppnå resultat samt kan strukturera, planera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt.

Befattningen är ett föräldravikariat från 2019-03-11 till och med 2020-03-06 på heltid (eller enligt överenskommelse) med semestertjänst. Ansök senast 2019-02-15. Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

I den här rekryteringen kommer utdrag ur belastningsregistret att begäras.

Välkommen med din ansökan!

Vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Utbildning, Administration & Ledning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Vikariat
Hemsida http://www.sundbyberg.se
Sista ansökningsdag 15 feb (25 dagar kvar)
Visa var

Om arbetsgivaren

Sundbybergs stad växer så det knakar, men har lyckats bevara fördelarna med att vara en liten kommun. Det innebär att det är nära till beslut och att våra medarbetare känner att de kan vara med och påverka verksamheten. Det gör arbetet extra roligt.