Socialsekreterare till familjehemsvård

Socialsekreterare till familjehemsvård

Här på enheten för familjehemsvård i familjehemsgruppen i Sundbybergs stad arbetar vi med familjehemsplacerade barn och unga. Socialsekreterare hos oss har inriktning som barnhandläggare och familjehemssekreterare. Vi har också en specialpedagog som följer upp de familjehemsplacerade barnens skolgång. Här arbetar också de socialsekreterare som handlägger ensamkommande barn och unga samt gruppledare som leder och fördelar arbetet. Enheten leds av enhetschef. Till vår enhet med kompetenta och entusiastiska medarbetare söker vi nu en socialsekreterare som arbetar med de familjehemsplacerade barnen.

Vårt mål inom social- och arbetsmarknadsförvaltningen är att vara en organisation som arbetar professionellt och tar sin utgångspunkt i brukarens egen verklighet. Vår värdegrund genomsyras av brukar- och barnperspektiv.

Dina arbetsuppgifter som socialsekretare i familjehemsvården är i huvudsak att följa upp vården för familjehemsplacerade barn. Du kommer även att ha kontakt med de biologiska föräldrarna, Du kommer att delta i olika former av samverkansmöten till exempel med skola, Bup och eventuellt andra aktörer som vi samverkar med.

Vi vill att du har socionomexamen. Du har goda kunskaper i gällande lagstiftning inom området och erfarenhet av arbete inom myndighetsutövning, barn och unga. Vi vill att du har en god samarbetsförmåga och även kan arbeta självständigt. Du har en personlig mognad, har ett professionellt bemötande, är ansvarstagande, strukturerad och är lojal. Du har en helhetssyn. Du har även en mycket god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket. Vi sätter stort värde på personlig lämplighet.

Vi erbjuder dig en kreativ och proaktiv förvaltning med möjlighet till professionell utveckling och utbildningar. Från hösten 2016 har vi infört ett traineeprogram för socionomstuderande och införandet av en yrkesintroduktion är påbörjat. Vi är måna om att vara en viktig länk mellan socialhögskolan och yrkeslivet och erbjuder en god introduktion till socialsekreteraryrket.

Sundbybergs stad erbjuder friskvårdsbidrag, personalstödstjänst och möjligheten att växla semesterlönetillägg mot extra lediga dagar. Vi har extern handledning.

Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Ansök senast den 1 juli 2018. Vi tar inte emot ansökningar via e-post. Rekryteringsprocessen fortgår löpande och intervjuer kan ske under ansökningstiden.

Välkommen med din ansökan!

Kontaktperson

Anneth Löfgren

anneth.lofgren@sundbyberg.se

Fackliga organisationer

08-706 80 00
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.sundbyberg.se
Sista ansökningsdag 1 juli (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sundbybergs stad växer så det knakar, men har lyckats bevara fördelarna med att vara en liten kommun. Det innebär att det är nära till beslut och att våra medarbetare känner att de kan vara med och påverka verksamheten. Det gör arbetet extra roligt.