Socialsekreterare till barn och ungdom i Sundbybergs stad

Socialsekreterare till barn och ungdom i Sundbybergs stad

Du gillar struktur. Och är full av idéer. Precis som vi.

Barn och ungdom är en enhet inom Social- och arbetsmarknadsförvaltningens myndighetsavdelning. Enheten är fördelad på två grupper, barn 0-12 år och ungdom 13-20 år. Totalt inom enheten förutom enhetschef arbetar två gruppledare, fyra seniora socialsekreterare, 19 socialsekreterare och två familjebehandlare. Vi söker nu socialsekreterare till enheten.

Inom barn och ungdom utreds anmälningar och ansökningar som rör barn och ungdomar i åldern 0-20 år. För oss inom barn och ungdom innebär det att skapa utredningsprocesser som ska vara gynnsamma för familjernas förändringsarbete. Enheten arbetar även med beslut om insatser samt uppföljning av dessa. När det finns ett behov av insatser, erbjuds så långt det är möjligt, stöd och behandling på hemmaplan och i första hand i öppenvård.

Vårt mål inom social- och arbetsmarknadsförvaltningen är att vara en organisation som arbetar professionellt och tar sin utgångspunkt i brukarens egen verklighet. Vår värdegrund genomsyras av ett brukarperspektiv och ett barnperspektiv.

Som socialsekreterare samarbetar du med gruppledare och kollegor i arbetsgruppen med handläggning och utredning av ärenden utifrån aktuell lagstiftning, främst SoL och LVU.

Dina arbetsuppgifter blir att handlägga/ vara medhandläggare i ärenden inom arbetsgruppen. Du utreder barns behov utifrån BBIC, gör skyddsbedömningar m m. Du återkopplar till gruppledare för att få kontinuerlig återkoppling i ditt arbete. Du ansvarar också för att rutiner och strukturer efterlevs.

Vi vill att du har socionomexamen med erfarenhet av myndighetsutövning inom barn och unga. Du är intresserad av att aktivt utveckla verksamheten, är ansvarstagande och ser dig själv som en viktig del för helheten. Du har en personlig mognad, ett gott bemötande och en god samarbetsförmåga. Du har god förmåga att strukturera och organisera ditt dagliga arbete och får saker att gå framåt. Du är flexibel och kommunicerar på ett tydligt sätt. Du är intresserad av att hitta funktionella strukturer i det lilla. Eftersom dokumentation är en viktig del av arbetet behöver du ha goda kunskaper i det svenska språket samt en god administrativ förmåga. Det är också viktigt att du har ett intresse av att lära dig mer och utvecklas inom området barn och ungdom. Meriterande om du har erfarenhet av Signs of safety och verksamhetssystem Treserva. Det är en fördel om du har körkort.

Vi erbjuder dig en kreativ förvaltning med möjlighet till professionell utveckling. I din introduktion ingår relevanta utbildningar för ditt uppdrag och du kommer vara del av ett nätverk med andra nyanställda. Du får också extern handledning.

Sundbybergs stad erbjuder friskvårdsbidrag, personalstöd och möjlighet att växla semesterlönetillägg mot extra lediga dagar. Vi sitter i moderna lokaler i Sundbybergs stadshus.

Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Ansök senast den 8 mars 2020. Urvalsprocessen kommer att pågå fortlöpande under ansökningstiden. Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Välkommen med din ansökan!

Vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning, Socionom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.sundbyberg.se
Sista ansökningsdag 8 mars 2020 (21 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sundbybergs stad växer så det knakar, men har lyckats bevara fördelarna med att vara en liten kommun. Det innebär att det är nära till beslut och att våra medarbetare känner att de kan vara med och påverka verksamheten. Det gör arbetet extra roligt.