Socialsekreterare kontaktverksamhet

Socialsekreterare kontaktverksamhet

Du är förändringen. Och vill se den i organisationen. Precis som vi.

Familjehemsgruppen, Social och arbetsmarknadsförvaltningen, i Sundbyberg arbetar med familjehemsplacerade barn och unga samt ensamkommande. Vi är 10 st medarbetare i gruppen som består av barnhandläggare och familjehemssekreterare. Vi har också en jourhemssekreterare samt en placeringssekreterare som matchar alla placeringar mot behov inom hela barn och ungdom och som arbetar med kvalitetsuppföljning tillsammans med vårt kvalitetskansli.

Vår nuvarande kontaktsekreterare har fått ett annat uppdrag inom Familjehemsgruppen varför vi söker en ny medarbetare till den tjänsten.

Enheten leds av enhetschef och gruppledare.

Som socialsekreterare med inriktning mot kontaktpersoner/kontaktfamiljer arbetar du mot hela barn- och ungdomsvården.

Dina arbetsuppgifter är i huvudsak att rekrytera och utreda kontaktpersoner och kontaktfamiljer samt att ge råd, stöd och handleda våra uppdragstagare. I samband med att tjänsten tillsätts vill vi inleda ett utvecklingsarbete inom området i syfte att förfina uppdragen till kontaktpersonerna och familjerna samt att ge dem ett bättre stöd i sina uppdrag. Vi söker dig som är intresserad av att vara med och påverka och förändra vårt arbetssätt. Inom enheten hjälper vi också varandra vid behov så det är viktigt att du kan vara flexibel i dina arbetsuppgifter.

Vi vill att du har socionomexamen. Du har goda kunskaper i gällande lagstiftning inom området och erfarenhet av arbete inom myndighetsutövning, barn och unga. Vi vill att du har en god samarbetsförmåga och även kan arbeta självständigt. Du har en personlig mognad, har ett professionellt bemötande, är ansvarstagande, strukturerad och lojal. Du har en helhetssyn. Du har även en mycket god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket.

Vi erbjuder dig en kreativ och proaktiv förvaltning med möjlighet till professionell utveckling och utbildningar. Vi har ett traineeprogram för socionomstuderande och vi är måna om att vara en viktig länk mellan socialhögskolan och yrkeslivet och erbjuder en god introduktion till socialsekreteraryrket.

Sundbybergs stad erbjuder friskvårdsbidrag och möjligheten att växla semesterlönetillägg mot extra lediga dagar. Vi har extern handledning.

Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Ansök senast den 31 januari, 2021. Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Välkommen med din ansökan!

Vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Kontaktperson

Anneth Löfgren

Enhetschef

08-7068000

Anneth.Lofgren@sundbyberg.se

Facklig kontaktperson

Nås via kommunens växel

08-706 80 00
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.sundbyberg.se
Sista ansökningsdag 31 jan 2021 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sundbybergs stad växer så det knakar, men har lyckats bevara fördelarna med att vara en liten kommun. Det innebär att det är nära till beslut och att våra medarbetare känner att de kan vara med och påverka verksamheten. Det gör arbetet extra roligt.