Socialsekreterare familjehemsvården

Socialsekreterare familjehemsvården

Du har öga för detaljer. Och kan se helheten. Precis som vi.

Här på myndighet barn och unga, familjehemsgruppen i Sundbyberg arbetar vi med familjehemsplacerade barn och unga. Socialsekreterare hos oss har inriktning som barnhandläggare och familjehemssekreterare. Här arbetar också socialsekreterare som handlägger ensamkommande barn och unga samt kontakpersonssekreterare och placeringssekreterare.

Enheten leds av enhetschef och gruppledare.

Med anledning av föräldraledigheter behöver vi tillfällig förstärkning i form av föräldravikariat.

Som socialsekreterare arbetar du mot vårt mål inom social- och arbetsmarknadsförvaltningen som är att vara en organisation som arbetar professionellt och tar sin utgångspunkt i brukarens egen verklighet. Vår värdegrund genomsyras av brukar och barnperspektiv.

Dina arbetsuppgifter blir att i huvudsak att rekrytera och utreda familjehem/kontaktpersoner och kontaktfamiljer samt stötta uppdragstagarna i deras uppdrag. Vi vill även att du kan gå in och stötta barnhandläggarna i deras ärenden med myndighetsutövning.

Vi vill att du har socionomexamen. Utbildning i Nya Kälvesten är meriterande. Erfarenhet av flerårig myndighetsutövning inom området barn och unga. Du har goda kunskaper av gällande lagstiftning inom området. Vi vill att du har en god samarbetsförmåga och har förmåga att arbeta självständigt. Du är ansvarsfull, strukturerad, lojal och har en helhetssyn. Du har även en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du har en personlig mognad och ett professionellt förhållningssätt.

Vi erbjuder dig en kreativ och proaktiv förvaltning med möjlighet till professionell utveckling och utbildningar. Från hösten 2016 har vi infört ett traineeprogram för socionomstuderande och införandet av en yrkesintroduktion är påbörjat. Vi är måna om att vara en viktig länk mellan socialhögskolan och yrkeslivet och erbjuder en god introduktion till socialsekreteraryrket.

Befattningen är en tidsbegränsad anställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse och som längst till 2021-02-26. Ansök senast den 2020-06-05 Vi tar inte emot ansökningar via e-post eller brev. Rekryteringsprocessen fortgår löpande och intervjuer kan ske under ansökningstiden.

Välkommen med din ansökan!

Vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.sundbyberg.se
Sista ansökningsdag 5 juni 2020 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sundbybergs stad växer så det knakar, men har lyckats bevara fördelarna med att vara en liten kommun. Det innebär att det är nära till beslut och att våra medarbetare känner att de kan vara med och påverka verksamheten. Det gör arbetet extra roligt.