Socialsekreterare familjehemsvård

Socialsekreterare familjehemsvård

Du är förändringen. Och vill se den i organisationen. Precis som vi.

Familjehemsgruppen, Sektor välfärd och omsorg, i Sundbyberg arbetar med familjehemsplacerade barn och unga samt ensamkommande. Vi är 10 st medarbetare i gruppen som består av barnhandläggare och familjehemssekreterare. Vi har också en jourhemssekreterare, kontaktsekreterare samt en placeringssekreterare som matchar alla placeringar mot behov inom hela barn och ungdom och som arbetar med kvalitetsuppföljning tillsammans med vårt kvalitetskansli.

Enheten leds av enhetschef och gruppledare.

Som barnsekreterare arbetar du främst med familjehemsplacerade barn och unga.

Dina arbetsuppgifter som barnsekreterare är i huvudsak att följa upp vården för familjehemsplacerade barn. Att bygga och skapa förtroende över tid med de placerade barnen och ungdomarna är en stor och viktig del i arbetet. Att följa upp så att vården fungerar och att de placerade barnen/ungdomarna får sina behov tillgoddasedda gällande omsorg, skola, sjukvård m.m. Du kommer att delta i olika former av samverkansmöten till exempel med skola, Bup och eventuellt andra aktörer. Du kommer även att ha kontakt med de biologiska föräldrarna och arbeta för fungerande umgängen med det biologiska nätverket.

Socionomexamen är ett krav för att vara behörig. Du har också goda kunskaper i gällande lagstiftning inom området och erfarenhet av arbete inom myndighetsutövning, barn och unga. Vi vill att du har en god samarbetsförmåga och även kan arbeta självständigt. Du har en personlig mognad, ett professionellt bemötande, är ansvarstagande, strukturerad och lojal. Du har en helhetssyn och en mycket god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket. Vi sätter stort värde på personlig lämplighet.

Vi erbjuder dig en kreativ och proaktiv sektor med möjlighet till professionell utveckling och utbildningar. Vi har ett traineeprogram för socionomstuderande och vi är måna om att vara en viktig länk mellan socialhögskolan och yrkeslivet och erbjuder en god introduktion till socialsekreteraryrket.

Sundbybergs stad erbjuder friskvårdsbidrag och möjligheten att växla semesterlönetillägg mot extra lediga dagar. Vi har extern handledning.

Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Ansök senast den 29 maj, 2022. Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Intervjuer kan komma att ske löpande under rekryteringsperioden.

Välkommen med din ansökan!

Vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.sundbyberg.se
Sista ansökningsdag 29 maj 2022 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sundbybergs stad växer så det knakar, men har lyckats bevara fördelarna med att vara en liten kommun. Det innebär att det är nära till beslut och att våra medarbetare känner att de kan vara med och påverka verksamheten. Det gör arbetet extra roligt.