Skolsköterska Sundbybergs elevhälsa

Skolsköterska Sundbybergs elevhälsa

Du kan väcka intresse. Och stilla nyfikenhet. Precis som vi.

Här på Sundbybergs elevhälsa arbetar skolsköterskor, skolläkare, skolpsykologer, kuratorer, samt specialpedagoger. Vi finns i en central enhet, men har våra arbetsplatser förlagda på våra olika skolor. Inom elevhälsan strävar vi efter att arbeta förebyggande och hälsofrämjande. Tillsammans med övrig personal i skolan arbetar vi för att skapa en god miljö för både elevernas kunskapsutveckling och personliga utveckling.

Som skolsköterska kommer du arbeta inom elevhälsans medicinska insats på två olika skolor. Skolorna är kommunala grundskolor. Du kommer ocskå ingå i skolornas elevhälsoteam.

Dina arbetsuppgifter innebär att följa elevernas utveckling mot kunskapsmålen, arbeta hälsofrämjande, förebyggande, genomföra hälsosamtal, vaccinationsprogram, organisera skolläkarmottagning, följa vårt basprogram samt utföra enklare sjukvårdsinsatser. Du ska arbeta såväl med förebyggande hälsoarbete liksom att sköta de övrigt förekommande arbetsuppgifterna för en väl fungerande medicinsk elevhälsa. I ditt ansvar ingår också att tillsammans med vår elevhälsa vidareutveckla skolsköterskeuppdraget. Du arbetar tillsammans med skolans elevhälsoteam och personal för att stödja eleverna att nå målen i skolan. Som skolsköterska kommer du även att samarbeta med vårdnadshavare samt andra verksamheter och myndigheter utanför skolan. Du arbetar för en trygg skolmiljö som främjar hälsa, lärande och trygghet. Dokumentation sker i datorjournal (PMO). Du kommer att arbeta på två skolor, dels vår gymnasieskola och en skola med åk f-6.

Vi vill att du är legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning till distriktsköterska, barnsjuksköterska eller skolsköterska. Givetvis har du ett genuint intresse för barn och ungdomars fysiska och psykiska utveckling och hälsa. I ditt uppdrag är det viktigt att du är strukturerad och självständig, att du kan organisera ditt arbete samt att du har god samarbetsförmåga och är ansvarstagande.

Befattningen är en tidsbegränsad anställning på heltid t.o.m 2019-06-15, med ev möjlighet till förlängning. möjlighet till utökning kan finnas. Tillträde 15/8 eller enligt överenskommelse. Ansök senast den 2018-06-30. Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Välkommen med din ansökan!

Vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Sjuksköterska, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.sundbyberg.se
Sista ansökningsdag 30 juni (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sundbybergs stad växer så det knakar, men har lyckats bevara fördelarna med att vara en liten kommun. Det innebär att det är nära till beslut och att våra medarbetare känner att de kan vara med och påverka verksamheten. Det gör arbetet extra roligt.