Skolsköterska Sundbybergs barn- och elevhälsa

Skolsköterska Sundbybergs barn- och elevhälsa

Du har öga för detaljer. Och kan se helheten. Precis som vi.

Här på Sundbybergs barn- och elevhälsa arbetar skolsköterskor, skolläkare, skolpsykologer, kuratorer och specialpedagoger. Vi finns i en central enhet, men har våra arbetsplatser förlagda på våra olika skolor. Inom elevhälsan strävar vi efter att arbeta förebyggande och hälsofrämjande. Tillsammans med övrig personal i skolan arbetar vi för att skapa en god miljö för både elevernas kunskapsutveckling och personliga utveckling. Vi söker nu en skolsköterska.

Som skolsköterska kommer du arbeta inom elevhälsans medicinska insats på två olika skolor. Skolorna är kommunala grundskolor. Du kommer ingå i skolornas elevhälsoteam.

Dina arbetsuppgifter innebär att följa elevernas utveckling mot kunskapsmålen, att arbeta hälsofrämjande och förebyggande, att erbjuda hälsosamtal och vaccinationsprogram, organisera skolläkarmottagning, följa vårt basprogram samt utföra enklare sjukvårdsinsatser. Det innebär att du ska arbeta såväl med förebyggande hälsoarbete liksom att sköta de övrigt förekommande arbetsuppgifterna för en väl fungerande medicinsk elevhälsa. I ditt ansvar ingår också att tillsammans med vår elevhälsa vidareutveckla skolsköterskeuppdraget. Du arbetar tillsammans med skolans elevhälsoteam och personal för att stödja eleverna att nå målen i skolan. Som skolsköterska kommer du även att samarbeta med vårdnadshavare samt andra verksamheter och myndigheter utanför skolan. Du arbetar för en trygg skolmiljö som främjar hälsa, lärande och trygghet. Dokumentation sker i datorjournal (PMO).

Vi vill att du är legitimerad sjuksköterska med någon specialistsjuksköterskeutbildning som: specialistsjuksköterskeprogrammet - distriktssköterska 75hp, specialistsjuksköterskeprogrammet - barn och ungdom 60hp eller specialistsjuksköterskeprogrammet - Skolsköterska 60hp.

Givetvis har du ett genuint intresse för barn och ungdomars fysiska och psykiska utveckling och hälsa. I ditt uppdrag är det viktigt att du är strukturerad och självständig, att du kan organisera ditt arbete samt att du har god samarbetsförmåga och är ansvarstagande.

Tidigare erfarenhet av arbete som skolsköterska eller arbete med barn och unga är meriterande.

Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Ansök senast den 30 november 2019. Vi tar inte emot ansökningar via e-post eller brev.

Välkommen med din ansökan!

Vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Utbildning, Barnskötare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.sundbyberg.se
Sista ansökningsdag 30 nov 2019 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sundbybergs stad växer så det knakar, men har lyckats bevara fördelarna med att vara en liten kommun. Det innebär att det är nära till beslut och att våra medarbetare känner att de kan vara med och påverka verksamheten. Det gör arbetet extra roligt.