Skolkurator till F-9

Skolkurator till F-9

Du vill ge människor en bra vardag. Och ett rikare liv. Precis som vi.

Här på Sundbybergs centrala barn och elevhälsa arbetar elevhälsans alla fyra insatser tillsammans. Vi finns i en central enhet, men har våra arbetsplatser förlagda på stadens olika skolor. Vår verksamhet är HBTQ-certifierad. Tillsammans med övrig personal på skolorna arbetar vi för att skapa en god miljö för elevernas kunskapsutveckling och personliga utveckling. Vi strävar hela tiden efter att arbeta hälsofrämjande och förebyggande.

Som kurator kommer du vara en del av skolans elevhälsoarbete och arbeta tillsammans med rektor och övrig personal.

Dina arbetsuppgifter som kurator på skolan kommer innebära handledning och konsultation till pedagoger och du kommer att ha stödjande och vägledande samtal med elever. I uppdraget får du möjlighet att bidra med kunskaper om samhällets stödsystem och arbeta med riktade utbildningsinsatser inom värdegrund och förhållningssätt. Du bistår skolan med kompetens inom sociallagstiftning och samhällsresurser samt utför elevhälsoarbete på individ, grupp- och organisationsnivå.

I din roll som skolkurator ansvarar du för att planera, genomföra och utvärdera ditt arbete självständigt utifrån våra styrdokument och läroplanen. Du kommer att vara placerad på Grönkullaskolan med årskurserna F-9.

Vi vill att du har socionomexamen eller likvärdigt. Erfarenhet från arbetet inom socialtjänsten är meriterande samt tidigare erfarenhet som skolkurator. Vi vill att du är kommunikativ och har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du har förmåga att samarbeta med olika professioner och vara en del av den helhet som bidrar till trygghet trivsel och lärande för alla våra elever.

Att kunna bygga förtroendefulla relationer med elev, vårdnadshavare, skolans personal och kolleger är en förutsättning för att lyckas i jobbet. Vi vill att du ska kunna bidra till helheten inom elevhälsan med din yrkeskompetens.

Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde 15 augusti, 2020 eller enligt överenskommelse. Ansök senast den 5 juni, 2020.

Vi tar inte emot ansökningar via e-post eller brev.

Välkommen med din ansökan!

Vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.sundbyberg.se
Sista ansökningsdag 5 juni 2020 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sundbybergs stad växer så det knakar, men har lyckats bevara fördelarna med att vara en liten kommun. Det innebär att det är nära till beslut och att våra medarbetare känner att de kan vara med och påverka verksamheten. Det gör arbetet extra roligt.