Senior socialsekreterare till våld i nära relation

Senior socialsekreterare till våld i nära relation

Du är förändringen. Och vill se den i organisationen. Precis som vi.

Här på mottagningen finns stolta och skickliga medarbetare med många års erfarenhet inom området. Vi är en flexibel enhet som är måna om att hjälpas åt för att nå målen. Vi erbjuder dig en positiv arbetsmiljö som bygger på ett gott socialt stöd mellan enhetschef, gruppledare och medarbetare. Enheten använder sig av kontinuerlig feedback för att utvecklas i yrkesrollerna och för att utveckla verksamheten framåt.

Mottagningen består av en gemensam mottagning, uppdelad i inriktning barn och ungdom och inriktning vuxen, ett socialt boendeteam och ett team inom våld i nära relation. I enheten finns två gruppledare som erbjuder en nära och coachande arbetsledning och en enhetschef som har ansvar för verksamhet, personal och budget. Totalt består enheten av 25 medarbetare.

Som senior socialsekreterare arbetar du med myndighetsutövning inom socialtjänsten med huvudinriktning våld i nära relation. Teamet består av tre socialsekreterare och en placeringssekreterare. Teamets arbetsuppgifter innebär att göra bedömningar, utreda behov och bevilja insatser samt följa upp vuxna som är utsatta för våld i nära relation och vuxna som utövar våld.

Inom sektorn finns ett relationsvåldsteam som erbjuder samtal till våldsutsatta, våldsutövare och barn som upplevt våld i sin familj.

Dina arbetsuppgifter innebär bland annat att handlägga/vara medhandläggare i svårare och mer komplexa ärenden inom arbetsgruppen. Du stöttar socialsekreterarna i sina roller, i handläggningen samt ger råd och stöd i ärenden. I nära samarbete med gruppledaren och relationsvåldssamordnaren driver du och följer upp utvecklingsfrågor och coachar arbetsgruppen att nå målen. I samarbete med gruppledaren tillser du att introduktion av nyanställda sker. Du kommer också vara delaktig i att hålla i internutbildningar inom våld i nära relation.

Vi vill att du har socionomexamen. Krav är lång erfarenhet av myndighetsutövning inom våld i nära relation och utbildning i FREDA-standardiserade bedömningsmetoder. Meriterande är kunskaper inom barn och ungdomsområdet, motiverande samtal (MI), SARA, PATRIARK och verksamhetssystemet Treserva. Det är även meriterande om du har andra språkkunskaper än svenska och engelska.

Vi söker dig som är ansvarstagande, drivande och öppen. Du har en god samarbetsförmåga och är mån om att skapa goda relationer. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och är bekväm med att tala inför grupp. Du har ett utvecklingsfokus, ett helhetsperspektiv och använder interna resurser såväl som externa som tar hänsyn till både barn och vuxnas behov. Du samarbetar nära med kollegor i andra enheter. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och personlig mognad.

Vi erbjuder dig en kreativ och proaktiv förvaltning med möjlighet till professionell utveckling, handledning och utbildningar. Sundbybergs stad erbjuder förmåner så som friskvårdsbidrag och möjlighet att omvandla semesterlönetillägg mot extra lediga dagar.

Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Ansök senast den 11 december 2022. Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden. Vi tar inte emot ansökningar via e-post eller brev.
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.sundbyberg.se
Sista ansökningsdag 11 dec 2022 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sundbybergs stad växer så det knakar, men har lyckats bevara fördelarna med att vara en liten kommun. Det innebär att det är nära till beslut och att våra medarbetare känner att de kan vara med och påverka verksamheten. Det gör arbetet extra roligt.