SVA lärare i förberedelseklass till Ängskolan

SVA lärare i förberedelseklass till Ängskolan

Ängskolan F-6 är en skola med idag ca 640 elever. Vår verksamhet utgår från en helhetssyn där trygghet, arbetsglädje och respekt ses som en god förutsättning för lärande och utveckling. Vi har stora visioner om framtiden och vill att du ska ha det likaså.

Skolan ligger centralt beläget i Sundbyberg, med närhet till tvärbana, buss, tunnelbana och pendeltåg. Vi har också mycjket nära till Golfängarna som är Sundbybergs stora parkområde. Ängskolan F-6 är Sundbybergs största grundskola uppdelad i två skolbyggnader. "Viggen" där stora delar av lågstadiet har sin undervisning samt "Ängskolan" där delar av lågstadiet och hela mellanstadiet har sin hemvist. Båda byggnaderna har en gemensam skolgård med en multiarena i mitten.

Ängskolan F-6 startar nu upp en förberedelsegrupp för nyanlända elever.

Vi vill att du är behörig och legitimerad lärare i svenska och svenska som andra språk och har erfarenhet att jobba med nyanlända elever.

Du har en välutvecklad kommunikativ förmåga där tydlighet, riktning och omtanke integreras. Du är väl förtrogen med gällande styrdokument och tar aktivt del av ny forskning.

Du ska ha god samarbetsförmåga och vara flexibel i att hitta lösningar och prova nya arbetssätt i samverkan med övrig skolpersonal och vårdnadshavare för elevers ökade måluppfyllelse. Arbetet kräver att du är strukturerad, flexibel och har förmåga att på ett förtroendeingivande sätt möta både elever, kollegor och vårdnadshavare.

Du är en trygg och stabil person, du kommunicerar på ett tydligt sätt och har god förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Du har en god digital kompetens och goda kunskaper i svenska både tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, engagemang och motivation för tjänsten.

I tjänsten ingår att starta upp verksamheten i vår nya förberedelseklass. Du ansvarar för undervisning och screening av nyanlända elever. Du planerar och organiserar elevens vardag både i förberedelseklass, men också tillsammas med övriga pedagoger ute i verksamheten. Du står för kontakten mellan hemmet och skolan.

Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde den 8 augusti 2022. Ansök senast den 27 maj 2022. Intervjuer sker löpande under ansökningstiden. Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Välkommen med din ansökan!

Vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Utbildning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.sundbyberg.se
Sista ansökningsdag 31 maj 2022 (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sundbybergs stad växer så det knakar, men har lyckats bevara fördelarna med att vara en liten kommun. Det innebär att det är nära till beslut och att våra medarbetare känner att de kan vara med och påverka verksamheten. Det gör arbetet extra roligt.