Säkerhetssamordnare

Säkerhetssamordnare

Du är förändringen. Och vill se den i organisationen. Precis som vi.

Här på trygghets- och säkerhetsavdelningen har vi i uppdrag att samordna säkerhetsfrågorna på uppdrag av kommunstyrelsen. Trygghets- och säkerhetsavdelningen består idag av fyra (4) medarbetare en säkerhetschef, en säkerhetsstrateg, en trygghets- och säkerhetssamordnare samt en informationssäkerhetssamordnare/dataskyddsombud. Du blir en del av en utvecklingsresa där dagens säkerhetsarbete i kommunkoncernen ska förflyttas till morgondagens säkerhetsarbete med fokus på strukturer och moderna, nytänkande lösningar.

Som säkerhetssamordnare har du en central roll i kommunkoncernen där du tillsammans med övriga på avdelningen verkar för att skapa långsiktiga och hållbara helhetslösningar inom säkerhet.

Dina arbetsuppgifter blir att ansvara för att upprätta standards och riktlinjer inom fysisk säkerhet vilket inbegriper en samordning av lås, larm, passage och kameror (CCTV). Du kommer även att arbeta med och koordinera det förebyggande brandsskyddet samt följa upp det ute i verksamheterna. Det kommunala ansvaret för civilt försvar ökar, där kommer du ha en roll att utveckla våra insatser tillsammans med övriga funktioner inom avdelningen. Ditt arbete sker i nära samverkan med koncernens förvaltningar och bolag och ställer krav på ansvarstagande, tydlig kommunikation och en förmåga att skapa och bibehålla relationer både internt och externt.

Du kommer att ingå i stadens beredskapsorganisation (tjänsteperson i beredskap).

Vi vill att du har erfarenhet av att arbeta administrativt och strategiskt med säkerhet inom en större organisation. Du är van att upprätta standards och riktlinjer inom fysisk säkerhet samt att arbeta strukturerat med uppföljning. Du har ett strukturerat arbetssätt och har god förmåga att uttrycka dig både i tal och skrift. Det är meriterande om du har arbetat operativt med lås, larm och passersystem.

Vi söker dig som har ett stort engagemang för säkerhetsfrågor, är relationsskapande och struktruerad. Vi sätter stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du är en trygg, stabil och målmedveten. Eftersom vi befinner oss i ett skede där vi bygger en helt ny säkerhetsorganisation förväntas du trivas i rollen att inspirera dina arbetskamrater genom att vara en tydlig lagspelare.

Befattningen är inplacerad i säkerhetsklass vilket innebär att du kommer att genomgå en säkerhetsprövning.

Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Ansök senast den 12 maj, 2019. Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Välkommen med din ansökan!

Vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Administration, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.sundbyberg.se
Sista ansökningsdag 12 maj 2019 (17 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sundbybergs stad växer så det knakar, men har lyckats bevara fördelarna med att vara en liten kommun. Det innebär att det är nära till beslut och att våra medarbetare känner att de kan vara med och påverka verksamheten. Det gör arbetet extra roligt.