Rektor i Sundbybergs stad

Rektor i Sundbybergs stad

Du fokuserar på framtiden. Och är närvarande i nuet. Precis som vi.

Nu söker vi två rektorer som med stort engagemang och kvalitetsfokus vill utveckla våra skolor i Ursviksområdet! Båda skolorna är nybyggda/nyrenoverade och ligger nära skog och natur i Ursviksområdet. Skolorna har ca 450-500 elever i årskurs F-6 med tillhörande fritidshem. Skolorna visar bra studieresultat och har god behörighet med hög andel legitimerade lärare. Språkutvecklande arbetssätt är viktigt på båda skolorna. Likaså är den närliggande skogen en tillgång i skolarbetet.

Skolorna arbetar efter visionen " Vad vill du bli när du blir stor? Vi gör det möjligt" och vi vill ge eleverna den bästa tänkbara starten i livet. Skolan ska vara tillgänglig för alla och vi skapar förutsättningar för en god framtid för våra barn och unga, där alla i verksamheten har höga förväntningar på eleverna. Forskning och kvalité är grunden för vårt arbete och fokus är på lärande och bildning. Delaktighet och inflytande är naturliga delar i den ständiga utvecklingen. Här utvecklas vi tillsammans, vi lär oss av vår historia för att skapa vår framtid.

Båda skolorna arbetar aktivt med trivselledare där eleverna själva får vara med och bidra till en trygg skolmiljö och givande aktiviteter på rasterna. Det är viktigt för skolorna att alla känner glädje, trygghet och lust lära. Är du intresserad av ett spännande och utvecklande rektorsuppdrag och vill göra skillnad för våra elever? Då ska du söka till oss!

Som rektor i Sundbybergs stad ingår du i kommunens rektorsnätverk med övriga rektorer inom grundskola, gymnasium och grundsärskola. Du blir en del i våra övergripande utvecklingsarbeten såsom tillgängligt lärande samt systematiskt kvalitetsarbete. Som rektor är du en förebild för de värderingar som är viktiga i vår verksamhet och i uppdraget. Du är modig, har höga förväntningar och ser möjligheter när du leder skolan på ett sätt så elevernas ges goda förutsättningar att utvecklas och nå sin fulla potential.

Dina arbetsuppgifter som rektor är att ta det övergripande ansvaret för verksamheten, ekonomin och personalen. Du leder, utvecklar och följer upp skolans verksamhet i enlighet med gällande styrdokument och målsättningar. På skolan finns ett elevhälsoteam med olika professioner som stöd för elevers utveckling och det finns även en biträdande rektor som ingår i ledningsteamet. Staden har även flera stödfunktioner som är viktiga delar i skolutvecklingen.

Vi vill att du har pedagogisk högskoleutbildning och vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet som rektor. Det är meriterande om du har en avslutad rektorsutbildning. Du är kvalitetsmedveten och arbetar målmedvetet för att verksamheten ska uppnå goda resultat. Du är strukturerad och har förmågan att samordna och organisera verksamheten. Uppföljning och återkoppling är viktiga delar i ditt systematiska kvalitetsarbete.

Vi ser att du är en tydlig och engagerad ledare med personlig mognad, vilket innebär att du är trygg i dig själv och ditt ledarskap. Du är bra på att samarbeta, är prestigelös och har en god förmåga att skapa förtroendefulla relationer. Med närvaro och tillitsfull kommunikation drivs du av att utveckla verksamheten, varpå förmåga att omvärldsbevaka, inspirera medarbetare och elever värdesätts. Du har även ett intresse av att bidra inom vidareutvecklingen av digitaliseringen på skolan. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och att du är en person som brinner för att ge elever en god start i livet!

Befattningarna är tillsvidareanställningar på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Ansök senast den 25/4 2021. Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Välkommen med din ansökan!

Vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Utbildning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.sundbyberg.se
Sista ansökningsdag 25 apr 2021 (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sundbybergs stad växer så det knakar, men har lyckats bevara fördelarna med att vara en liten kommun. Det innebär att det är nära till beslut och att våra medarbetare känner att de kan vara med och påverka verksamheten. Det gör arbetet extra roligt.