Rektor förskola

Rektor förskola

Drivande och nyfiken ledare till förskolan

Rektor till förskolorna i Ursvik

Du vill arbeta tillsammans med oss för Barn- och utbildningsförvaltningens vision:

"Vad vill du bli när du blir stor? Vi gör det möjligt!"

Här arbetar vi för att barnen i Sundbyberg ska få en rik och stimulerande förskoletid. Vår stads mångfald ger oss möjlighet att ta tillvara olikheter. Var och en i vår verksamhet såväl barn som medarbetare är betydelsefulla och gör skillnad. Förskolorna är viktiga i Sundbyberg. Vi har en nämnd enbart för förskolan, som i nära dialog med professionen driver utvecklingen. Du kommer att vara en av sju rektorer, som träffas regelbundet och arbetar tillsammans för stadens förskolebarn.

Vi söker en rektor till ett av våra förskoleområden som ligger i Ursvik då nuvarande rektor går i pension. I ansvarområdet ingår fyra förskolenheter, varav en är precis nyöppnad och ersätter en tidigare paviljongförskola. Totalt arbetar ca 60 medarbetare på förskolorna och enheten har en kapacitet för ca 380 barn. Du leder verksamheten tillsammans med flera erfarna lagledare och har möjlighet att tillsätta en biträdande rektor.

Som rektor vill vi att du är drivande, utvecklingsorienterad och nyfiken. Förskolorna behöver en demokratisk, coachande och närvarande ledare som är tydlig och trygg i rollen och som kan möta medarbetare, vårdnadshavare och barn utifrån deras behov.

Vi vill att du har arbetat på förskola tidigare och har en akademisk examen. Det är en fördel att du har gått, eller går rektorsutbildningen. Vi ser gärna att du har arbetat som chef tidigare. Det är fördel om du har erfarenhet av att ha arbetat med digital utveckling, pedagogisk dokumentation och ett språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt.

Dina arbetsuppgifter består bland annat av personal-, arbetsmiljö- och budgetansvar för förskolorna i ditt ansvarsområde. Förskolorna har idag en god kvalitet och bedriver ett målmedvetet utvecklingsarbete, som vi vill ska fortsätta. Förskolorna i Sundbyberg har tillgång till ett centralt HR- och ekonomistöd, barnhälsoteam samt ett digitalt Maker space, vilka stödjer och hjälper kommunens förskolor i deras kvalitets- och utvecklingsarbete.

Vi erbjuder ett arbete med goda utvecklingsmöjligheter. Omvärldsbevakning, reflektion och kompetensutveckling är en självklar del av ditt arbete. Att vara ledare och chef är komplext och därför erbjuds utbildning och handledning för att du ska utmanas och utvecklas som person och ledare.

Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde i augusti 2021 eller enligt överenskommelse. Ansök senast den 18 april 2021. Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Välkommen med din ansökan!

Vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Har du frågor kontakta

Marie Lindvall Wahlberg

Verksamhetschef förskola

marie.lindvallwahlberg@sundbyberg.se

08-706 80 23

Fackliga representanter:

Nås via kommunens växel

08-706 80 00
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Organisation & ledning, Utbildning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.sundbyberg.se
Sista ansökningsdag 18 apr 2021 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Sundbybergs stad växer så det knakar, men har lyckats bevara fördelarna med att vara en liten kommun. Det innebär att det är nära till beslut och att våra medarbetare känner att de kan vara med och påverka verksamheten. Det gör arbetet extra roligt.