Du vill utveckla. Och bevara. Precis som vi.

Här på Parkenheten står vi mitt i utveckling av Sundbyberg stad och genomgår en spännande utvecklingsresa. Vi arbetar både strategiskt och operativt med stadsmiljöfrågor för att skapa Sveriges mest nyskapande, hållbara och intressanta gröna stad.

Parkenheten inom Tekniska avdelningen ansvarar för utveckling, skötsel, renhållning samt underhåll av stadens offentliga parker, naturområden, lekplatser och torg.

Som Parkchef har du personal-, budget och verksamhetsansvar för enheten och har även budgetansvar för såväl kortsiktig som långsiktig investeringsplanering.

I din roll leder du i dagsläget ett team på ca 20 medarbetare bestående av såväl tjänstepersoner/specialister som park- och gatuarbetare mot tydligt ställda mål. Under säsong utökas teamet med cirka 10 säsongsmedarbetare.
Till din närmaste hjälp har du en parkingenjör samt en biträdande park-/driftchef som har ett arbetsledande- och samordnande ansvar för vår egen regi verksamhet inkluderande även uppföljning av de delar som är utlagda på entreprenad.

Du arbetar tätt tillsammans med övriga chefer och medarbetare inom Tekniska avdelningen bestående av bland annat landskapsarkitekter, belysningsingenjörer, trafikplanerare, projektledare, byggledare och många andra specialister och yrkesarbetare. Med ett "hela staden perspektiv" bidrar du till att stärka Sundbybergs stads varumärke och bidrar med din kunskap till att utveckla Tekniska avdelningen i sin helhet.

Vi vill att du är en trygg, kommunikativ och engagerad ledare. Du ska vara en god kommunikatör, lagbyggare och vara såväl visionär som realist. Du ska ha erfarenhet av att vara chef/ledare för organisation som vidmakthåller och utvecklar offentliga miljöer med tillhörande personal, budget och verksamhetsfrågor.

Vi vill att du har minst 5 års erfarenhet av att vara chef. Du har en universitetsutbildning med inriktning landskapsarkitektur eller annan universitets- eller högskoleutbildning med inriktning mot park-, trädgård- eller samhällsbyggnad som vi bedömer likvärdig.

Vi bedömer att även ett tidigare beställaransvar samt projekterings- och granskningserfarenhet av plan- och stadsmiljöfrågor i olika faser är andra framgångsfaktorer som behövs i rollen

Meriterande är om du har varit chef över chef. Erfarenhet av kommunal verksamhet är meriterande men inte ett krav.

Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Ansök senast den 31 maj. Urval sker löpande.

Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Välkommen med din ansökan!

Vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.sundbyberg.se
Sista ansökningsdag 31 maj 2021 (23 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sundbybergs stad växer så det knakar, men har lyckats bevara fördelarna med att vara en liten kommun. Det innebär att det är nära till beslut och att våra medarbetare känner att de kan vara med och påverka verksamheten. Det gör arbetet extra roligt.