Nytänkande fritidsledare

Nytänkande fritidsledare

Du siktar högt. Och har fötterna på jorden. Precis som vi.

Inom Fritid Sundbyberg kommer du att arbeta i en enhet i form av tre fritidsgårdar, då en fältverksamhet, en ungdomsmottagning och stadens kolloverksamhet. Enheten har cirka 30 medarbetare. Stadens verksamheter för barn och unga präglas av ett mångkulturellt barn- och ungdomsperspektiv. Verksamheterna är HBTQ-certifierade.

Som fritidsledare kommer du att i första hand att arbeta på fritidsgården i Hallonbergen med den öppna verksamheten. I den öppna verksamheten möter du ungdomar, samarbetar med föreningar, leder aktiviteter och driver projekt. En del av tjänsten innefattar även utåtriktat arbete i samverkan med skolor och andra aktörer inom ungdomsarbete. Arbetet kräver att du är närvarande, lyhörd och att du ser ungdomars behov både i grupp och individuellt. En viktig uppgift i din roll som fritidsledare är att du aktivt jobbar för verksamhetens värdegrund. Vi förutsätter att du delar vår övertygelse om alla människors lika värde och att du kan möta olika ungdomar utifrån deras individuella förutsättningar.

Dina arbetsuppgifter är att stödja och stimulera ungdomar i åldern 13-19 i deras utveckling mot en vuxenvärld. Det kan handla om stödjande samtal, hjälp till att söka arbete och medverka till en aktiv fritid. Tillsammans med dina kollegor skapar ni en trygg och kreativ miljö där ni coachar och inspirerar ungdomar till delaktighet och inflytande. I och med att fritidsgårdarna arbetar mycket tillsammans kan tjänstgöring även ske på någon av de andra fritidsgårdarna.

Vi vill att du har en fritidsledarutbildning eller en akademisk utbildning med inriktning mot barn ochn unga. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av ungdomsarbete och socialt arbete, meriterande om du tidigare arbetat med unga med funktionsvariationer. Vi vädersätter att du har en stor förståelse för civilsamhället, hög social kompetens samt trivs i en utåtriktad roll där du är engagerad och initiativrik. Du är duktig på att skapa relationer, har ett genuint intresse för ungdomsarbete, är flexibel och har lätt för att samarbeta med andra.

Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid, tillträde enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag den 15 maj, 2019. Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Arbetsgivaren tillämpar provanställning

Välkommen med din ansökan!

Vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.sundbyberg.se
Sista ansökningsdag 15 maj 2019 (21 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sundbybergs stad växer så det knakar, men har lyckats bevara fördelarna med att vara en liten kommun. Det innebär att det är nära till beslut och att våra medarbetare känner att de kan vara med och påverka verksamheten. Det gör arbetet extra roligt.