Nytänkande bibliotekschef

Nytänkande bibliotekschef

Du vågar prova nytt. Och lär av erfarenheter. Precis som vi.

Här på sektorn för kultur och fritid arbetar vi och utvecklas tillsammans för brukarnas bästa med ett hela staden-perspektiv. Sektorn har totalt ca 130 anställda och består av enheterna bibliotek, fritid, idrott och kultur. År 2020 blev vi utsedda till Årets kulturkommun. Sundbybergs stad växer snabbt, under de närmsta tio åren kommer staden att växa från 55 000 invånare till 65 000. Detta innebär både utmaningar och möjligheter och inom kultur- och fritidsområdet pågår en spännande utveckling.

Som bibliotekschef ansvarar du för två bibliotek, stadens skolbiblioteksverksamhet samt uppsökande verksamhet med fokus på integration och flerspråkighet. Du leder verksamheten genom din ledningsgrupp där underställd gruppchef och verksamhetsansvarig ingår. Som en av fyra enhetschefer är du en central person i kultur- och fritidssektorns ledning och bidrar med dina perspektiv och erfarenheter till utvecklingen av hela sektorns arbete.

Dina arbetsuppgifter innebär att du, utifrån medborgarnas fokus, leder, driver och utvecklar enheten. Du arbetar tillsammans med kompetenta medarbetare som har stora kunskaper om verksamheten samt om de utmaningar och utvecklingsmöjligheter som verksamheten står inför framöver. Du har resultat-, budget- och personalansvar.

Vi vill att du har lämplig högskoleutbildning och arbetar eller har arbetat som chef, gärna inom liknande verksamhet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd verksamhet och erfarenhet från civilsamhället. Du har ett stort intresse för verksamhetsområdet och erfarenhet från bibliotekssektorn. Ditt ledarskap präglas av kreativitet, struktur och stabilitet. Du är en drivande och lösningsorienterad person som vill vara med och utveckla verksamheten tillsammans med andra.

Kultur- och fritidssektorn är hbtq-certifierad och vi förutsätter att du vill arbeta tillsammans med oss för att skapa en inkluderande verksamhet.

Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Ansök senast den 21 augusti. Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Välkommen med din ansökan!

Vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.sundbyberg.se
Sista ansökningsdag 21 aug 2022 (51 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sundbybergs stad växer så det knakar, men har lyckats bevara fördelarna med att vara en liten kommun. Det innebär att det är nära till beslut och att våra medarbetare känner att de kan vara med och påverka verksamheten. Det gör arbetet extra roligt.