Näringslivskoordinator

Näringslivskoordinator

Du fokuserar på framtiden. Och är närvarande i nuet. Precis som vi.

Här i Sundbybergs stad kommer du att bli en viktig kugge för att stärka stadens arbete med näringslivsfrågor och skapa ett gott företagsklimat tillsammans med kollegor och näringsidkare. Vi söker dig som vill vara med och bidra till ett attraktivt företagsklimat som ger förutsättningar för nya och befintliga företag att växa.

Som näringslivskoordinator kommer du att tillhöra avdelningen för utveckling och hållbarhet på sektorn för ledning och samordning. Här har vi ett helhetsperspektiv på utvecklings- och hållbarhetsfrågor där näringslivsperspektivet är ett viktigt perspektiv. I det ingår att samordna näringslivsfrågorna och aktivt främja samverkan mellan stadens sektorer, bolag och företagare.
Näringslivsarbetet är en viktig faktor för stadens utveckling och tillväxt och du kommer att bidra genom god dialog och kommunikation för att fortsätta utveckla ett brett nätverk. Du har mycket god kunskap om alla vanliga ärenden som företagare har med staden samt god kunskap om näringslivsutveckling. I din roll kommer du att tillsammans med näringslivet, organisationer, företag, föreningar, akademin och andra kommuner och myndigheter att fortsatt skapa möjlighet till tillväxt.

Dina arbetsuppgifter innebär fokus på operativt arbete exempelvis genom att planera och genomföra möten och event. Du kommer även ansvara för samordning och genomförande av företagsbesök och olika kommunikationsinsatser. I tjänsten ingår att bygga relationer med existerande företag, skapa förutsättningar för nya etableringar, stimulera nyföretagande, arbeta med kompetensförsörjningsfrågor och verka för en långsiktigt hållbar tillväxt. Det ska vara enkelt för näringslivet att verka och växa i Sundbyberg!

Du ser det kommunala uppdraget i ett helhetsperspektiv och erbjuder både vägledning och stöd genom processerna kopplade till stadens verksamheter. Du samordnar kontakter, svarar på frågor och informerar om processen för att möjliggöra kortare handläggningstider och hålla ned antalet myndighetskontakter allt med företagets behov i fokus.

Vi vill att du har en relevant akademisk utbildning eller motsvarande som staden bedömer som likvärdigt. Du har erfarenhet av företagande och näringslivets villkor och har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Meriterande är erfarenhet av kommunal verksamhet.

Vi söker dig som är snabbfotad och som älskar att möta människor. För att få saker att hända i samverkan krävs att du är engagerande och en duktig brobyggare. Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift och ett strukturerat arbetssätt. Tillsammans med kollegorna i staden är du duktig på att möta, lyssna in och stärka företagen i syfte att ständigt förbättra företagsklimatet i Sundbyberg.

En förutsättning för framgång är att du trivs i kontakter med människor och värderar samverkan. Du har också ett prestigelöst och flexibelt förhållningssätt och är inte rädd för att rycka in där det behövs.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övriga upplysningar

Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid. Arbetstiden är främst förlagd till dagtid måndag till fredag, vid olika event kan det dock bli tidiga morgon- eller kvällsaktiviteter.

Intervjuer kan ske löpande. Tillträde enligt överenskommelse.

Ansök senast den 14 augusti.

Vi tar inte emot ansökningar via e-post eller brev.
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.sundbyberg.se
Sista ansökningsdag 14 aug 2022 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sundbybergs stad växer så det knakar, men har lyckats bevara fördelarna med att vara en liten kommun. Det innebär att det är nära till beslut och att våra medarbetare känner att de kan vara med och påverka verksamheten. Det gör arbetet extra roligt.