Musiklärare cello El Sistema 70%

Musiklärare cello El Sistema 70%

Du vågar prova nytt och lär av erfarenheter, precis som vi.

Kulturskolan är en del av Kultur Sundbyberg, enheten som jobbar med kultur för alla åldrar. Kulturskolan innefattar en rad olika konstnärliga uttryck, som musik, dans, teater, bild och form, textil, cirkus mm. Kultur- och fritidsförvaltningen är hbtq-certifierad och vi förutsätter att du vill arbeta tillsammans med oss för att skapa en inkluderande verksamhet.

Genom kursverksamhet, öppen skapande verksamhet, lovverksamhet och mycket annat bidrar kulturskolan till att barn och unga i åldrarna 2-25 år i Sundbyberg och Solna har en meningsfull fritid.

Kulturskolan driver sedan fyra år El Sistema-verksamhet i Rissne. El Sistema bygger på visionen om musikens förmåga att få människor att växa i ett socialt sammanhang och visar på möjligheten och potentialen i att använda musik som verktyg för social, kulturell och mänsklig utveckling, stärka gemenskapen, barnens och ungdomars självkänsla och identitet. Det musikaliska sammanhanget för El Sistema är orkestern och ur den växer framtida musiker.

Som cellolärare kommer du i tätt samarbete med dina kollegor att arbeta med elever i förskoleklass till och med åk 2 på Grönkullaskolan och deras familjer. Undervisningen sker enbart i grupp.

Dina arbetsuppgifter omfattar även administration, elev- och föräldrakontakter samt kontakter med skolan.

Vi vill att du har relevant musikpedagogisk examen inom ämnet musiklärare-cello.

För att motivera eleverna och samverka med barnens familjer och skolans personal krävs ett särskilt engagemang av de lärare som arbetar med El Sistema. Erfarenhet av att arbeta i ordinarie skolan är därför önskvärt.

Du ska vara intresserad av att arbeta ur ett socialt perspektiv med musiken som främsta redskap och ha erfarenhet av att arbeta med grupper. Du ska ha kompetens och förmåga att använda sång och rörelse i undervisningen för att gestalta, lära ut och även skapa ny musik eller arbeta med andra konstnärliga uttryck tillsammans med barnen. Vidare har du ett intresse för språkutveckling och kommunikation.

Befattningen är en tillsvidareanställnign med ev provanställning på 6 månader, deltid 70 %. Tillträde 20 sep, 2021. Ansök senast den 20 aug, 2021. Vi tar inte emot ansökningar via e-post eller brev.

Välkommen med din ansökan!

Vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Kontaktperson

Per Fjellstöm

Kulturskolechef

08-706 83 51

per.fjallstrom@sundbyberg.se

Facklig kontaktperson

Nås via kommunens växel

08-706 80 00
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Utbildning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Deltid
Hemsida http://www.sundbyberg.se
Sista ansökningsdag 20 aug 2021 (27 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sundbybergs stad växer så det knakar, men har lyckats bevara fördelarna med att vara en liten kommun. Det innebär att det är nära till beslut och att våra medarbetare känner att de kan vara med och påverka verksamheten. Det gör arbetet extra roligt.