Miljösamordnare till stadsledningskontoret, vikariat

Miljösamordnare till stadsledningskontoret, vikariat

Du fokuserar på framtiden. Och är närvarande i nuet. Precis som vi.

Här på stadsledningskontorets ekonomi- och kvalitetsutvecklingsavdelning är vi ett stöd för hela staden när det gäller ekonomisk- social- och ekologisk hållbarhet. Vi har samlad erfarenhet från många olika verksamhetsområden vilket ger oss goda förutsättningar i vårt uppdrag.

Som miljösamordnare kommer du att arbeta med att stödja, samordna, utveckla och följa upp arbetet med ekologisk hållbarhet utifrån ett hela-staden perspektiv. Vi söker dig som är intresserad av miljö- och hållbarhetsfrågor och vill vara med och driva stadens strategiska miljöarbete. Du har en dynamisk roll som innebär att du växlar mellan strategiska och mer operativa arbetsuppgifter.

Dina arbetsuppgifter innebär att du är med och utvecklar samt följer upp stadens uppsatta miljömål och arbete med Agenda2030. Du är ett stöd till våra kollegor på upphandlingsenheten i arbetet med utveckling och uppföljning av hållbarhetskrav i upphandlingar. Ett spännande uppdrag som du kommer att ansvara för är att tillsammans med stadens avfallsbolag SAVAB samt med SÖRAB-kommunerna ta fram en gemensam och en lokal handlingsplan för stadens avfallsplan. Du kommer också att vara en del i arbetet med att utveckla stadens klimatarbete. Du är stadens kontaktperson i den länsgemensamma energi- och klimatrådgivningen. Att stötta övriga förvaltningar i staden samt att hålla dig uppdaterad om det som händer i omvärlden är en del av uppdraget. Du medverkar i framtagande av strategier och planer samt tar fram underlag i form av utredningar och tjänsteskrivelser.

Vi vill att du har akademisk utbildning inom miljövetenskap, energi, hållbar utveckling, naturvetenskap och/eller annan erfarenhet som arbetsgivaren finner likvärdig. Vi vill även att du har några års erfarenhet av självständigt arbete med uppgifter inom arbetsområdet, företrädesvis inom kommun, myndighet eller intresseorganisation.

Du är resultatinriktad och en inspiratör som är van att planera, strukturera och driva frågor. Du har god förmåga att skapa och upprätthålla kontakter inom arbetsområdet, både internt och externt och uttrycker dig väl i såväl tal som skrift.

Befattningen är en tidsbegränsad anställning på heltid till och med februari 2022, med start omgående eller enligt överenskommelse. Ansök senast den 15 november 2020. Vi tar inte emot ansökningar via e-post eller brev.

Välkommen med din ansökan!

Vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.sundbyberg.se
Sista ansökningsdag 16 nov 2020 (27 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sundbybergs stad växer så det knakar, men har lyckats bevara fördelarna med att vara en liten kommun. Det innebär att det är nära till beslut och att våra medarbetare känner att de kan vara med och påverka verksamheten. Det gör arbetet extra roligt.