Miljöhandläggare med inriktning hälsoskydd med möjlighet att vara samordnare

Miljöhandläggare med inriktning hälsoskydd med möjlighet att vara samordnare

Du vill ge människor en bra vardag. Och ett rikare liv. Precis som vi.

Här på Stadsmiljö- och serviceförvaltningen blir du en viktig kugge i stadens arbete med att främja en god miljö och en god hälsa för Sundbybergs invånare. Du kommer att arbeta på miljö- och bygglovsenheten som för närvarande består av 20 medarbetare och en chef. Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla verksamheten för att ha en effektiv tillsyn och smarta arbetssätt, samtidigt som det ska vara roligt och utvecklande att jobba här!

Vi sitter i Sundbybergs stadshus i Hallonbergen. Stadshuset har ljusa moderna lokaler med kontorslösning i öppet landskap. Det öppna landskapet gör att vi ser mer av varandra, arbetar bättre tillsammans och har trevligare ihop.

Som miljöhandläggare kommer du att arbeta tillsammans med fyra andra miljöhandläggare inom miljöbalksområdet. En viktig del i din roll är att vara delaktig i att driva utvecklingen av tillsynen, agera bollplank i bedömningar och beslut samt dela med dig av dina erfarenheter. Du kommer att ha fokus på hälsoskyddsfrågor och kommer att ha varierande arbetsuppgifter inom området.
Som samordnare är du en representant för miljögruppen i stadens övergripande och strategiska arbeten. Du samordnar gruppens verksamhet, uppföljning av mål och budget utan personalansvar.

Dina arbetsuppgifter innebär att handlägga bostadsklagomål och andra ärenden samt planera och genomföra tillsyn inom hälsoskyddsområdet. En viktig del i arbetet är att informera och ge vägledning till såväl verksamhetsutövare som medborgare. Du kommer att också att handlägga inkommande ärenden, t.ex. anmälnings- och klagomålsärenden och remisser. Dessutom kan du medverka i gemensamma tillsynsprojekt tillsammans med övriga handläggare.

Vi vill att du har högskoleutbildning med inriktning på miljö- och hälsoskydd eller motsvarande samt god kunskap om miljöbalken och förvaltningslagen. Meriterande är om du har erfarenhet av att arbeta med tillsyn enligt miljöbalken och myndighetsutövning på en kommun. Det är bra om du har erfarenhet av att arbeta med bostadsklagomål. I myndighetsrollen krävs att du har förmåga att göra objektiva och sakliga bedömningar, ställa tydliga krav och ta beslut. Det är viktigt att du är utåtriktad och positiv och att du uttrycker dig väl i det svenska språket muntligt och skriftligt. Du har bra samarbetsförmåga men kan också arbeta självständigt och har god förmåga att prioritera ditt arbete.
Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Vi har tjänstecyklar och miljöbilar.

Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Ansök senast den 1 december 2018. Urval och intervjuer kommer att ske fortlöpande. Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Välkommen med din ansökan!

Vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Energi & Miljö, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.sundbyberg.se
Sista ansökningsdag 1 dec (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sundbybergs stad växer så det knakar, men har lyckats bevara fördelarna med att vara en liten kommun. Det innebär att det är nära till beslut och att våra medarbetare känner att de kan vara med och påverka verksamheten. Det gör arbetet extra roligt.