Ledsagare/avlösare/kontaktperson

Ledsagare/avlösare/kontaktperson

Du vill ge människor en bra vardag. Och ett rikare liv. Precis som vi.

Här på enheten personligt stöd inom avdelning funktionshinder på social -och arbetsmarknadsförvaltningen arbetar vi med brukare inom målgrupp LSS. Målgruppen består av både barn och vuxna med intellektuella och/eller neuropsykiatriska funktionsnedsättningar samt olika former av fysiska funktionsnedsättningar.

Arbetet som avlösare/ledsagare/kontaktperson innebär att vara ett personligt stöd på framförallt kvällar och helger. Det är ett omväxlande och stimulerande extrajobb som särskilt passar dig med erfarenhet och intresse för målgruppen.

Som avlösare avlastar du en familj till ett barn med någon form av funktionsnedsättning så att övriga familjemedlemmar får möjlighet till avlastning och egentid. Du är med barnet i hemmet eller i den direkta närmiljön. Timanställningen baseras på biståndsbeslut om antal timmar för den enskilde, uppskattningsvis mellan 5 och 24 timmar per månad.

Som ledsagare ledsagar du en person med en funktionsnedsättning till fritidsaktiviteter och stöttar till att kunna delta i samhällslivet. Timanställningen baseras på biståndsbeslut om antal timmar för den enskilde, uppskattningsvis mellan 5 och 24 timmar per månad.

Som kontaktperson fungerar du som en vän och bidrar till att bryta eventuell isolering och stöttar till att ta del av samhällsliv och utöka det sociala nätverket. Normalt ses man en till några gånger per månad enligt avtal med den enskilde och biståndsbeslut. Arvode och omkostnadserättning utgår.

Dina arbetsuppgifter utgår ifrån individens behov enligt biståndsbeslut.

Vi vill att du har ett genuint intresse för målgruppen och vi söker nu särskilt efter dig med erfarenhet inom autismspektrum. Vi söker dig som har utbildning inom vård och omsorg samt kunskap om neuropsykiatriska diagnoser. Du är en trygg person som vill vara med och skapa en meningsfull vardag för andra människor och har en personlig lämplighet för uppdraget. Du har tålamod, är lyhörd och strukturerad. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet. Utdrag från belastningsregistret krävs och du beställer själv utdraget från polisens hemsida inför eventuell intervju.

Befattningen är en timanställning baserad på antalet timmar i aktuellt beslut. Arbetet utförs företrädesvis på eftermiddagar/kvällar samt helger och fungerar således bra att kombinera med annat arbete eller studier. Tillträde enligt överenskommelse. Ansök senast den 30 september. Vi tar inte emot ansökningar via e-post eller brev.

Välkommen med din ansökan!

Vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Extrajobb
Hemsida http://www.sundbyberg.se
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sundbybergs stad växer så det knakar, men har lyckats bevara fördelarna med att vara en liten kommun. Det innebär att det är nära till beslut och att våra medarbetare känner att de kan vara med och påverka verksamheten. Det gör arbetet extra roligt.