Ledsagare - Taktil teckentolkare

Ledsagare - Taktil teckentolkare

Du vill ge människor en bra vardag. Och ett rikare liv. Precis som vi.

Här inom Ledsagar- och avlösarservice finns det möjlighet att arbeta med människor som behöver din kunskap.

Som ledsagare har du ett ansvarsfullt uppdrag att vara tolk till en person med nedsatt syn och hörsel. Personen önskar stöd med synledsagning i okända eller röriga miljöer både inomhus och utomhus. Du får också vara behjälplig med att kommunicera med icke teckenspråkskunniga. Uppdraget sker främst på kvällar och helger utefter kundens behov.

Dina arbetsuppgifter är att följa med personen till kulturella aktiviteter och evenemang tex restaurangbesök, gym eller stadsvandring.

Vi vill att du antingen har examen eller studerar till teckentolk, att kunna teckna handalfabetets bokstäver i den dövblindes hand. Dövblindtolkning innebär förmedling av både syn- och hörselintryck och sker genom tolkning av vad som sägs samt genom syntolkning och ledsagning.

Som person är du lugn, uthållig, initiativrik, flexibel, positiv och har en god samarbetsförmåga. I ditt arbete är du tydlig och strukturerad. Vi lägger en stor vikt vid personliga egenskaper som matchar enligt önskemål.

Befattningen är en timanställning på deltid. Vi kommer att anpassa en individuell lönesättning, efter den spetskompetens som du har. Tillträde enligt överenskommelse. Ansök senast den 31 Mars 2019. Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Välkommen med din ansökan!

Vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Deltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.sundbyberg.se
Sista ansökningsdag 31 mars (11 dagar kvar)
Visa var

Om arbetsgivaren

Sundbybergs stad växer så det knakar, men har lyckats bevara fördelarna med att vara en liten kommun. Det innebär att det är nära till beslut och att våra medarbetare känner att de kan vara med och påverka verksamheten. Det gör arbetet extra roligt.