Lösningsfokuserad lärare hem- och konsumentkunskap

Lösningsfokuserad lärare hem- och konsumentkunskap

Ängskolan, med ca 400 elever, är en kommunal 7-9 skola i centrala Sundbyberg med närhet till natur och goda kommunikationer. Vår målsättning är en trygg och hälsosam skola med ett vänligt och stödjande klimat, där elever, personal och föräldrar trivs och har ett gemensamt ansvar för att skapa goda förutsättningar för allt lärande. Tillsammans med vår professionella personalgrupp erbjuds du en stimulerande tjänst där vi gemensamt arbetar för en alltmer pro- och interaktiv skola och där vi värdesätter det kollegiala lärandet. Gemensamt utformas en trygg och lustfylld skoldag med elevernas bästa i fokus. Vi matchar skolans förväntningar på elev och föräldrar med föräldrars och elevers förväntningar på skolan. För vårt målinriktade arbete med att främja lika rättigheter och möjligheter och förebygga och förhindra trakasserier har vi kamratstödjare och samarbetar med organisationen Friends. Vi söker nu en ny lärare i hem- och konsumentkunskap eftersom vår nuvarande lärare går i pension.

Som lärare i hem- och konsumentkunskap är du ansvarig för planering, genomförande och utvärdering av undervisningen i ditt ämne utifrån läroplanen och i samverkan med övriga kollegor på skolan. Du undervisar eleverna i att laga näringsriktig mat, att planera och räkna ut kostnaden för olika måltider och hur man sköter ett hem, olika metoder för tvätt och rengöring samt hur man hanterar en hushållsbudget. Förutom de praktiska momenten ingår teori om livsmedelshantering, miljömärkning, återvinning, mattraditioner och ekonomi och sparande. Ämnet ger eleverna verktyg för att kunna medverka till en hållbar utveckling genom att göra medvetna val för egen och andras hälsa, ekonomi och miljö.

I arbetsuppgifterna ingår också ansvar för dokumentation och bedömning av elevers lärande, uppföljning och analysering av resultaten i syfte att förbättra elevernas måluppfyllelse. Du anpassar undervisningen till varje enskild individ och är positiv till att prova nya arbetssätt och att ständigt utvecklas. Med ditt Lösningsfokuserade förhållningssätt har du en positiv inställning och ser det som ditt ansvar att skapa goda och hållbara relationer med elever, föräldrar och kollegor.

Som klassens ledare och goda förebild är du flexibel, gillar struktur, är full av idéer och ser varje interaktion med eleverna som en möjlighet. Du har god samarbetsförmåga, är initiativrik och har ett helhetstänkande för varje elev.

Du har goda kunskaper om NPF och vet att NPF-anpassning av undervisningen och inlärningsmiljön är gynnsam för alla elever. Du hittar styrkor och bygger på det framgångsrika i varje elev. Med ett inkluderande arbetssätt och en förmåga att se elevernas olika behov och individuella förutsättningar maximeras möjligheterna för att alla ska känna arbetsglädje och hopp om framtiden.

Vi vill gärna att du har lärarlegitimation och behörighet att undervisa elever i årskurserna 7-9. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta som lärare i aktuella årskurser.

Befattningen är en tillsvidareanställning på 100%. Tillträde augusti 2019.
Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Välkommen med din ansökan!

Vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Utbildning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.sundbyberg.se
Sista ansökningsdag 10 juni 2019 (21 dagar kvar)
Visa var

Om arbetsgivaren

Sundbybergs stad växer så det knakar, men har lyckats bevara fördelarna med att vara en liten kommun. Det innebär att det är nära till beslut och att våra medarbetare känner att de kan vara med och påverka verksamheten. Det gör arbetet extra roligt.