Lärare i svenska som andraspråk på Ursvikskolan

Lärare i svenska som andraspråk på Ursvikskolan

Du kan väcka intresse och stilla nyfikenhet. Precis som vi.

Här på Ursvikskolan jobbar vi för en trygg lärmiljö och för att alla elever ska nå så långt som möjligt i sin kunskapsutveckling.

Vi söker dig, en erfaren, engagerad och positiv lärare, som älskar att undervisa och vill jobba tillsammans med oss på Ursvikskolan!

Om Ursvikskolan

Hos oss arbetar ungefär 55 vuxna med fullt fokus på lärandet för våra 440 elever från förskoleklass till årskurs 6. Skolan ligger i Ursvik, i norra delen av Sundbyberg i fräscha och härliga lokaler. Vår största styrka är vår positiva och kreativa personalgrupp, som trivs att jobba tillsammans och gör det roligt att komma till jobbet. Vår skola ligger nära skog och natur. Skolan ligger precis bredvid en busshållsplats och promenadsavstånd til tunnelbana.

Vårt fokus på studiero och värdegrundsfrågor skapar bra förutsättningar att trivas och utvecklas och därför råder ett tillåtande och kreativt klimat bland eleverna. Skolan är välorganiserad med många tydliga rutiner som gör det lättare för lärare och andra pedagoger att fokusera på sin huvuduppgift

Som lärare tar du ansvar för en god pedagogisk verksamhet och som alltid sätter eleven i centrum. Kompetensutvecklingen har fokus på TLär, tillgänglig lärmiljö som är Sundbybergs stads satsning på våra kommunala skolor.Du kommer att arbeta i arbetslag tillsammans med övriga pedagoger.

Vi vill att du Du ska ha lärarutbildning och legitimation med behörighet att undervisa i svenska som andraspråk.

Uppdraget

Du som söker är legitimerad lärare med behörighet att undervisa i svenska som andraspråk. Dina arbetsuppgifter som lärare utgår givetvis ifrån nationella styrdokument som skollag och läroplan. I ditt uppdrag ingår undervisning samt handledning av kollegor kring betyg och bedömning.

Dina kvalifikationer och egenskaper

Vi söker dig som är behörig och legitimerad lärare i svenska och svenska som andra språk. Särskilt intressant är du om du har tidigare erfarenhet av undervisning i just svenska som andra språk.

Du har en välutvecklad kommunikativ förmåga där tydlighet, riktning och omtanke integreras. Du är väl förtrogen med gällande styrdokument och tar aktivt del av ny forskning.

Du ska ha god samarbetsförmåga och vara flexibel i att hitta lösningar och prova nya arbetssätt i samverkan med övrig skolpersonal och vårdnadshavare för elevers ökade måluppfyllelse. Arbetet kräver att du är strukturerad, flexibel och har förmåga att på ett förtroendeingivande sätt möta både elever, kollegor och vårdnadshavare.

Du är en trygg och stabil person, du kommunicerar på ett tydligt sätt och har god förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Du har en god digital kompetens och goda kunskaper i svenska både tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, engagemang och motivation för tjänsten.

Din ansökan

I din ansökan vill vi att du beskriver varför du vill jobba hos just oss och vad du tror blir dina viktigaste, konkreta bidrag till vår skola.

Heltid. Tillträde den augusti 2022. Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Utbildning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.sundbyberg.se
Sista ansökningsdag 2 juni 2022 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sundbybergs stad växer så det knakar, men har lyckats bevara fördelarna med att vara en liten kommun. Det innebär att det är nära till beslut och att våra medarbetare känner att de kan vara med och påverka verksamheten. Det gör arbetet extra roligt.