Lärare i fritidshem, Lilla Alby skola, Sundbyberg

Lärare i fritidshem, Lilla Alby skola, Sundbyberg

Du siktar högt. Och har fötterna på jorden. Precis som vi.
Här på Lilla Alby skola, har vi stora visioner om framtiden och vill att du ska ha det likaså. Vi är en F-6 skola med ca 530 elever. Skolan ligger i Lilla Alby i centrala Sundbyberg med närhet till tvärbana, buss, tunnelbana och pendeltåg.

Skolan består av två skolbyggnader. Det nyare röda huset och det äldre vita huset. Vi har ändamålsenliga salar för bland annat bild, musik, hemkunskap och skolbibliotek. Våra fritidshem har delvis egna lokaler som är inredda för fritidshemmets verksamhet. Vita husets skolgård, F-åk 2 är byggd för att locka till lek och är väl lämpad för de lägre årskurserna. Röda husets skolgård, åk 3-6 samt fritidstid, har en nybyggd multiplan som lämpar sig för olika bollsporter. Den direkta närheten till Tuvanparken är en stor tillgång för aktiva raster och fritidsverksamhet.

På Lilla Alby skola får du arbeta tillsammans med engagerade kollegor som vill vara med och driva skol- och fritidsutveckling med sikte på att Lilla Alby skola ska vara det självklara valet för såväl elever som pedagoger i förskoleklass, skola och fritidshem. På Lilla Alby skola har vi fritidsutvecklare som tillsammans med skolledningen ansvarar för att fritidshemmen utvecklas och följer Läroplanen för fritidshem. Skolans prioriterade områden handlar om det kommunövergripande arbetet med Tillgängligt lärande i skola och fritids samt den lokala rörelsesatsningen PulsSprintGo med bl.a. aktiva raster.

Som medarbetare i fritidshem ingår du i ett arbetslag i förskoleklass, årskurs 1 eller årskurs 2 tillsammans med pedagoger i skola och fritids. Skoltid samverkar du i klass och eftermiddagstid arbetar du på fritids.

I arbetsuppgifterna ingår pedagogiskt arbete i skola och fritidshem samt rastverksamhet. Du arbetar med elever enskilt och i grupp. Du samverkar med skolans pedagoger.

Vi vill att du har ett stort intresse av att arbeta med barn och unga. Du är positiv, har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du är positiv till att utveckla din förmåga att använda digitala verktyg eftersom Lilla Alby skola har god tillgång till moderna digitala verktyg.

Tjänsten är tillsvidare om du är utbildad Lärare i fritidshem/Fritidsledare. Tillträde enligt överenskommelse. Sista ansökninsdag är den 2 oktober 2022. Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Utbildning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.sundbyberg.se
Sista ansökningsdag 2 okt 2022 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sundbybergs stad växer så det knakar, men har lyckats bevara fördelarna med att vara en liten kommun. Det innebär att det är nära till beslut och att våra medarbetare känner att de kan vara med och påverka verksamheten. Det gör arbetet extra roligt.