Kommunikatör till Sundbybergs stad

Kommunikatör till Sundbybergs stad

Du kan väcka intresse. Och stilla nyfikenhet. Precis som vi.

Sundbybergs stad söker en kommunikatör med strategisk blick och vilja och förmåga att producera.

På kommunikations- och näringslivsavdelningen i Sundbybergs stad hamnar du mitt i händelsernas centrum, i en verksamhet som berör människor i deras liv och vardag; skola, äldreomsorg, socialtjänst, samhällsbyggnad, kultur och mycket annat. Avdelningen ansvarar för stadens varumärke, övergripande kommunikation och kanaler såsom webbplats, intranät och sociala medier samt näringslivsfrågor. Vi är ett engagerat gäng på elva personer som arbetar tajt som team och som siktar på att vara "främst på att stå bakom".

Som kommunikatör i staden kommer du att driva och vara involverad i både interna och externa kommunikationsprojekt. Du arbetar såväl strategiskt som operativt med att stödja, koordinera och utveckla stadens kommunikationsarbete.

En stor del av din roll är att vara särskilt stöd till samhällsbyggnads- och serviceförvaltningen, men även i stadenövergripande aktiviteter.

Du producerar information där du omvandlar det som händer i verksamheten till text eller annan form av kommunikation i våra olika kanaler. Du är van att arbeta med digitala kanaler och kan även arbeta med viss layout, bildhantering och enklare filmredigering.

Vi vill att du har eftergymnasial utbildning, gärna inom medie- och kommunikationsvetenskap eller motsvarande som vi bedömer som relevant. Du har minst tre års erfarenhet av kvalificerat kommunikationsarbete och dokumenterad förmåga att både arbeta operativt och att forma strategisk kommunikation. Du har mycket goda kunskaper i svenska och en mycket god stilistisk förmåga.

Du är en erfaren kommunikatör som är van att nyhetsvärdera och målgruppsanpassa kommunikation. Det är meriterande om du har erfarenhet av och förståelse för den kommunala miljö vi verkar i.

För att kunna vara "främst på att stå bakom" behöver du vara snabb på att sätta dig in i verksamheterna, vad de vill åstadkomma och hur kommunikation kan användas för att bidra till verksamheternas utveckling. Du förstår också hur vi ska kunna nå ut med praktisk information och politiska beslut. Som person är du kreativ, flexibel, självgående och initiativtagande. Du har ett coachande förhållningssätt, har lätt för att skapa realtioner och lösa utmaningar tillsammans med andra.

Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid, med tillträde enligt överenskommelse. Ansök senast den 16 augusti. Vi tar inte emot ansökningar via e-post. Intervjuer kan ske löpande.

Välkommen med din ansökan!

Vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.sundbyberg.se
Sista ansökningsdag 16 aug 2021 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sundbybergs stad växer så det knakar, men har lyckats bevara fördelarna med att vara en liten kommun. Det innebär att det är nära till beslut och att våra medarbetare känner att de kan vara med och påverka verksamheten. Det gör arbetet extra roligt.