Investeringscontroller till förvaltningsstaben

Investeringscontroller till förvaltningsstaben

Du har öga för detaljer. Och kan se helheten. Precis som vi.

Här på förvaltningsstaben i stadsmiljö- och serviceförvaltningen arbetar vi med stöd till förvaltningens avdelningar och nämnder.

Som investeringscontroller kommer du att arbeta med den del av stadens investeringsbudget som förvaltningen hanterar. År 2020 var utfallet ca 350 mnkr.

Dina arbetsuppgifter blir att arbeta med investeringsbudgeten och uppföljning av projektens ekonomi - utfall och prognos tillsammans med projektledarna. Arbeta med ekonomistyrning av projekt, göra uppföljningar av konteringar och aktivitetskoder, bevaka och eventuellt justera avskrivningsprinciper, genomföra aktiveringar och justera eventuella kostnader som inte får aktiveras och upprätta bokföringsordrar. Ta fram systemverktyg för ekonomisk uppföljning och hantering av projektekonomi. Allt arbete sker i nära samverkan med projektledare och ekonom på förvaltningsstaben. Tjänsten är nyinrättad och du kommer att ha en viktig roll i att utveckla denna.

Vi vill att du har akademisk utbildning - civilekonomutbildning eller motsvarande. Du har god förståelse för ekonomisk analys och förmåga att självständigt strukturera arbetet. Du har goda kunskaper i Excel. Du har engagemang och intresse av kommunal verksamhet. Du har några ärs erfarenhet av budget och resultatuppföljning kopplad till investeringar inom samhällsbyggnadsområdet, samt erfarenhet av något större systemverktyg. Du tar initiativ till utveckling och förbättring och har god förmåga att planera och strukturera ditt arbete. Du har lätt att samarbeta och kommunicera med andra.

Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Ansök senast den 15 mars 2021. Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Välkommen med din ansökan!

Vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Ekonomi, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.sundbyberg.se
Sista ansökningsdag 15 mars 2021 (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sundbybergs stad växer så det knakar, men har lyckats bevara fördelarna med att vara en liten kommun. Det innebär att det är nära till beslut och att våra medarbetare känner att de kan vara med och påverka verksamheten. Det gör arbetet extra roligt.