Informationssäkerhetssamordnare

Informationssäkerhetssamordnare

Du är förändringen. Och vill se den i organisationen. Precis som vi.

Här på trygghets- och säkerhetsavdelningen har vi i uppdrag att samordna säkerhetsfrågorna på uppdrag av kommunstyrelsen. Trygghets- och säkerhetsavdelningen består idag av fyra (4) medarbetare en säkerhetschef, en säkerhetsstrateg, en trygghets- och säkerhetssamordnare samt en informationssäkerhetssamordnare/dataskyddsombud. Du blir en del av en utvecklingsresa där dagens säkerhetsarbete i kommunkoncernen ska förflyttas till morgondagens säkerhetsarbete med fokus på strukturer och moderna, nytänkande lösningar.

Vi söker dig som informationssäkerhetssamordnare som brinner för informationssäkerhet, som vill arbeta både strategiskt och operativt med informationssäkerhet. Som informationssäkerhetssamordnare ska du leda och driva utvecklingsarbetet inom informationssäkerhetsområdet. En viktig del i arbetet är att inspirera och stödja verksamheterna genom att till exempel hålla utbildningar och på olika sätt säkerställa att medarbetarna upprätthåller en god kunskap om informationssäkerhet.

Arbetet utgår från gällande lagstiftning inom området, bland annat GDPR, säkerhetsskyddslagen och NIS-direktivet. Du kommer att medverka i införandet av ett ledningssystem för informationssäkerhet (LIS) samt att se till att det efterlevs inom hela kommunkoncernen. Vi vill att du har erfarenhet av att arbeta administrativt och strategiskt med informationssäkerhet eller att du har relevant utbildning. Meriterande är om du har erfarenhet av att självständigt driva utveckling inom ditt arbetsområde och tilltalas av att jobbet både är strategiskt och operativt.

Du kommer att ingå i stadens beredskapsorganisation (tjänsteperson i beredskap).

Vi vill att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, arbeta självständigt och ta initiativ till utveckling. Det är viktigt att du har en pedagogisk förmåga att kommunicera och målgruppsanpassa ditt budskap men också skapa förtroende och goda relationer. Meriterande är om du har kunskap kring informationssäkerhetsstandarder som exempelvis ISO-27000-serien.

Du kommer vara delaktig i uppbyggnaden av trygghets- och säkerhetsarbetet inom Sundbybergs stad, vilket innebär att du kommer ha stora möjligheter att påverka hur stadens trygghets- och säkerhetsarbete utformas och bedrivs.

Befattningen är inplacerad i säkerhetsklass vilket innebär att du kommer att genomgå en säkerhetsprövning.

Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde överenskommelse. Ansök senast den 12 maj, 2019. Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Välkommen med din ansökan!

Vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Säkerhet & Skydd, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.sundbyberg.se
Sista ansökningsdag 12 maj 2019 (20 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sundbybergs stad växer så det knakar, men har lyckats bevara fördelarna med att vara en liten kommun. Det innebär att det är nära till beslut och att våra medarbetare känner att de kan vara med och påverka verksamheten. Det gör arbetet extra roligt.