IT-tekniker till Servicedesk

IT-tekniker till Servicedesk

Här på IT-enheten ansvarar vi för support, drift och utveckling av hela den tekniska IT-plattformen med komponenter såsom nätverk, servrar, system och telefoni. Vi levererar IT-tjänster till de kommunala sektorerna. För att möta morgondagens utmaningar krävs en ständig utveckling av IT-stödet för att hela tiden matcha verksamheternas behov. IT-miljön består i grova drag av cirka 2200 datorer, 1900 mobila enheter och 3800 användare. Vidare finns två egna serverhallar, två SAN, cirka 190 servrar och 100 arbetsplatsställen där samtliga har fiberanslutning.

Dina arbetsuppgifter består av att snabbt och effektivt försöka lösa användarnas problem och dokumentera detta i vårt ärendehanteringssystem. Support tillhandahålls via telefon, e-post och fjärruppkoppling. Vi erbjuder också support direkt till de användare som tar sig till Servicedesk som är placerad i stadshuset. Till mindre del kan du även komma att hantera ärenden på plats ute i våra verksamheter. Alla stadens medarbetare är dina kunder. Eftersom IT-miljön är stor och komplex kommer det inte att saknas utmaningar.

Vi vill att du har en gymnasieutbildning i grunden. Du behärskar det svenska språket flytande, både i tal och skrift. Du har goda kunskaper inom Active Directory-administration, Microsoft Office 365, Windows 10, iOS och Android. Du har grundläggande kunskap inom nätverk. B-körkort är meriterande.

Du har en utpräglad servicekänsla och kan behålla lugnet även i stressade situationer. Du gillar ordning och reda och har full koll på läget. Du är en duktig kommunikatör och anpassar nivån på samtalet efter situation. Du är en god lyssnare vilket du har användning för när du på ett analyserande sätt tar dig an problem och löser dessa metodiskt. Du är självgående, driven och strukturerar upp dina arbetsuppgifter för att nå effektivitet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övriga upplysningar

Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid. Intervjuer kommer ske löpande. Tillträde enligt överenskommelse. Ansök senast den 21 oktober.

Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.sundbyberg.se
Sista ansökningsdag 21 okt 2022 (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sundbybergs stad växer så det knakar, men har lyckats bevara fördelarna med att vara en liten kommun. Det innebär att det är nära till beslut och att våra medarbetare känner att de kan vara med och påverka verksamheten. Det gör arbetet extra roligt.