Hemterapeut/familjestödjare, enheten barn- och ungdomsskydd

Hemterapeut/familjestödjare, enheten barn- och ungdomsskydd

Du vill ge människor en bra vardag. Och ett rikare liv. Precis som vi.

Vill du vara med och bygga framåt?

Vårt mål är att vara en organisation som arbetar professionellt och tar sin utgångspunkt i brukarens egen verklighet. Vår värdegrund genomsyras av ett brukar- och barn-perspektiv. Vi ligger i framkant med att arbeta systemiskt, i team kring brukarens behov och vi tar tillvara på värdet att ständigt utvecklas i våra yrkesroller. Vi skickliggör varandra genom att använda oss av varandras kompetenser och synliggör det vi är bra på. Alla medarbetare ses som nyckelpersoner för att driva verksamheten framåt och du är med och utvecklar en socialtjänst av hög kvalitet. Verksamheten bygger på medarbetarnas inre motivation och engagemang.

Enheten barn- och ungdomsskydd söker nu en hemterapeut/familjestödjare. På enheten arbetar familjebehandlare, ungdomsvägledare/koordinator, hemterapeut och relationsvåldsbehandlare. Arbetet inom enheten präglas av förändringar, nytänkande och en teamtanke som finns också inom hela förvaltningen. Vi arbetar i team med öppenvårdsinsatser, med ett intensivt/omfattande familjearbete tillsammans med alla familjemedlemmar, familjens egna nätverk och professionella nätverk för att möjliggöra att barnet/ungdomen kan på ett säkert och tryggt sätt leva i sin naturliga miljö.

Som hemterapeut/familjestödjare arbetar du utifrån uppdrag från socialsekreterare från alla enheter inom myndighet barn- och ungdom.

Dina arbetsuppgifter är att arbeta med barn och ungdomar i åldern 0-20 år samt med deras föräldrar och nätverk. Som hemterapeut/familjestödjare utför du ett pedagogiskt och praktiskt inriktat familjearbete i familjens hem- och närmiljö. Det kan exempelvis handla om att tillsammans med familjen hitta och bygga funktionella rutiner i vardagen och att ge stöd i kontakter både med myndigheter och privata nätverk.

Det är viktigt att ha fokus på föräldraskap och föräldraförmåga, att du kan utgå från familjens egna resurser och arbeta tillsammans med familjemedlemmarna för att möta barnens och ungdomarnas behov. I tjänsten ingår även att genomföra bevakade umgängen och att vara ett stöd främst till barn som är placerade.

Vi vill att du är socionom eller har annan socialpedagogiskt inriktad utbildning. Du har gärna erfarenhet av familjestödjande arbete i hemmet. Du har en personlig mognad, ett gott bemötande och en god samarbetsförmåga. Du har god förmåga att skapa en respektfull och tillitsfull kontakt med familjer ur ett tydligt barnperspektiv. Du har förmåga och driv att delta i enhetens utvecklingsarbete och samtidigt kunna behålla fokus på huvuduppdraget. Du har ett systemiskt förhållningssätt och en helhetssyn. Du uttrycker dig tydligt i tal och skrift. Du är van att dokumentera i datasystem. Vi ser också gärna att du har B-körkort då det förekommer resor och hembesök i arbetet.

Vi erbjuder dig en kreativ och proaktiv förvaltning med möjlighet till professionell utveckling och utbildningar. Från hösten 2016 har det införts ett traineeprogram för socionomstuderande och en yrkesintroduktion för nyanställda inom förvaltningen. Vi är måna om att vara en viktig länk mellan socialhögskolan och yrkeslivet och erbjuder en god introduktion till socialsekreteraryrket.

Sundbybergs stad erbjuder friskvårdsbidrag, personalstödstjänst och möjligheten att växla semesterlönetillägg mot extra lediga dagar. Vi har extern processhandledning samt satsar på både interna och externa utbildningar.

Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Vid behov kan visst arbete ske kvällstid eller helg. Ansök senast den 6 mars 2020. Rekryteringsprocessen fortgår löpande och intervjuer kan ske under ansökningstiden. Vi tar inte emot ansökningar via e-post eller brev.

Välkommen med din ansökan!

Vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.sundbyberg.se
Sista ansökningsdag 6 mars 2020 (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sundbybergs stad växer så det knakar, men har lyckats bevara fördelarna med att vara en liten kommun. Det innebär att det är nära till beslut och att våra medarbetare känner att de kan vara med och påverka verksamheten. Det gör arbetet extra roligt.