Handläggare för överförmyndarfrågor

Handläggare för överförmyndarfrågor

Du är förändringen. Och vill se den i organisationen. Precis som vi.

Sundbybergs stad och stadsledningskontoret söker en handläggare för överförmyndarfrågor. Kontoret stödjer kommunstyrelsen i dess uppdrag att leda, samordna och ha uppsikt över hela den kommunala verksamheten och i att driva på och följa upp genomförandet av kommunfullmäktiges beslut.

Stadsledningskontoret har fyra avdelningar och tjänsten som handläggare för överförmyndarfrågor kommer att placeras inom stadskansliet.

Som handläggare arbetar du för att säkerställa att förmyndare, gode män och förvaltare tillvaratar sina huvudmäns rättigheter i enlighet med lag. Du bedriver tillsyn, granskar års- och sluträkningar, gör utredningar och skriver yttranden till domstol. I uppdraget ingår att rekrytera och utbilda nya ställföreträdare, bistå med rådgivning och fatta beslut om olika åtgärder. Du arbetar löpande för en effektiv ärendehantering och utveckling av moderna arbetssätt. Du är också överförmyndarnämndens sekreterare.

Som handläggare i överförmyndarfrågor har du kontakter med olika myndigheter, ställföreträdare, förtroendevalda och anhöriga.

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning, inom till exempel juridik eller ekonomi. Goda kunskaper om de lagar och förordningar som styr överförmyndarfrågor och några års erfarenhet från överförmyndarverksamhet är ett krav.

Som person är du analytisk, trygg, självgående och noggrann med en hög förmåga att självständigt organisera och strukturera ditt arbete. Du har en mycket god kommunikativ förmåga och har lätt för att uttrycka dig såväl skriftligen som muntligen på svenska. Att samarbeta, ge god service och bidra till ett gott arbetsklimat är självklart för dig.

Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid med tillsättning enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är den 9 augusti, 2020. Vi tar inte emot ansökningar via e-post eller brev.

Välkommen med din ansökan!

Vi tackar nej till dig som säljer rekryteringstjänster och annonser.
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Juridik, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.sundbyberg.se
Sista ansökningsdag 9 aug 2020 (30 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sundbybergs stad växer så det knakar, men har lyckats bevara fördelarna med att vara en liten kommun. Det innebär att det är nära till beslut och att våra medarbetare känner att de kan vara med och påverka verksamheten. Det gör arbetet extra roligt.