HR-konsult till HR-avdelningen

HR-konsult till HR-avdelningen

Du gillar struktur. Och är full av idéer. Precis som vi.

Nu utökar Sundbybergs stad med ytterligare en HR-konsult till vårt fantastiska gäng.

Här på HR-avdelningen arbetar vi för att skapa attraktiva och hälsosamma verksamheter i framkant med kompetenta, motiverade och stolta medarbetare. Sundbybergs stad är under stark tillväxt och utveckling och satsar på ledarskap och god arbetsmiljö. Här har du möjlighet att både påverka och utvecklas.

HR-avdelningen består av två enheter, HR och Lön. HR-enheten består av fem HR-konsulter och en HR-koordinator, löneenheten av fem systemförvaltare och lönekonsulter. HR-enheten och avdelningen leds av HR-chefen och löneenheten leds av stadens förhandlingschef. Hos oss har vi en välkomnande stämning och en trevlig arbetsmiljö. HR-avdelningen präglas av god samanhållning, samarbete och utveckling där vi delar med oss av kunskap.

HR-avdelningen ansvarar för att utveckla processer och strategier samt att se till att HR-relaterade lagar, avtal och riktlinjer följs. HR-avdelningen stödjer stadens chefer på ett konsultativt sätt inom hela HR-området, bland annat; löneöversyn, omställning, rehabilitering, arbetsmiljö, hälsa, kompetensförsörjning, ledarskap, rekrytering, kultur och värdegrund. HR-avdelningen arbetar samtidigt med att skapa ett modernt och strategiskt HR genom digitalisering och förbättringsprojekt för att underlätta för cheferna och medarbetarna i sitt arbete.

Som HR-konsult hos oss erbjuds du ett omväxlande uppdrag där du arbetar både operativt och strategiskt med verksamhetsnära personalfrågor. Arbetsuppgifterna är breda och du arbetar konsultativt för att utveckla och stötta ledarna i verksamheten. Beroende på erfarenhet och intresse finns det möjlighet att inrikta sig mot ett eller flera specialistområden. I ditt uppdrag kommer du även att tillsammans med kollegor delta i och driva strategiskt utvecklingsarbete inom hela HR-området samt utforma och genomföra utbildningsinsatser.

Vi vill att du har några års erfarenhet av brett operativt chefsstöd inom HR. Vi ser gärna att du har en personalvetarutbildning eller annan utbildning som bedöms likvärdig. God arbetsrättslig kunskap samt erfarenhet från en större organisation är önskvärt liksom erfarenhet från arbete inom kommun och/eller region. Som person är du noggrann, strukturerad och trygg. Du har en god kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i både tal och skrift. Du har en hög integritet och skapar lätt förtroende hos både ledare och medarbetare.

Befattningen är en tillsvidaretjänst på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är 7 augusti, 2022. I den här rekryteringen vill vi att du bifogar CV samt svarar utförligt på urvalsfrågorna. Vi kommer inte att läsa personliga brev.

Välkommen med din ansökan!

Vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll HR & Personal, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.sundbyberg.se
Sista ansökningsdag 7 aug 2022 (43 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sundbybergs stad växer så det knakar, men har lyckats bevara fördelarna med att vara en liten kommun. Det innebär att det är nära till beslut och att våra medarbetare känner att de kan vara med och påverka verksamheten. Det gör arbetet extra roligt.