HR-konsult med arbetsmiljöinriktning

HR-konsult med arbetsmiljöinriktning

Du gillar struktur. Och är full av idéer. Precis som vi.

Vi har kommit en bra bit i vårt arbetsmiljöarbete
men vi vill bli ännu bättre. Vi hoppas att du är den som vill hjälpa oss att ta det steget.

Här på HR-avdelningen arbetar vi för att skapa attraktiva och hälsosamma verksamheter i framkant med kompetenta, motiverade och stolta medarbetare. Sundbybergs stad är under stark tillväxt och utveckling och satsar på ledarskap och god arbetsmiljö. Här har du möjlighet att både påverka och utvecklas.

HR-avdelningen består av två enheter, HR och Lön. HR-enheten består av fem HR-konsulter och en HR-koordinator, lönenheten av fem systemförvaltare och lönekonsulter. HR-enheten och avdelningen leds av HR-chef och lönenheten leds närmast av stadens förhandlingschef. Hos oss har vi en välkomnande stämning och en trevlig arbetsmiljö. HR-avdelningen präglas av god sammanhållning, samarbete och utveckling där vi delar med oss av kunskap.

HR-avdelningen ansvarar för att utveckla processer och strategier samt att tillse att HR-relaterade lagar, avtal och riktlinjer följs. HR-avdelningen stödjer stadens chefer på ett konsultativt sätt inom hela HR-området, bland annat; löneöversyn, omställning, rehabilitering, arbetsmiljö, hälsa, kompetensförsörjning, ledarskap, rekrytering, kultur och värdegrund. HR-avdelningen arbetar samtidigt med att skapa ett modernt och strategiskt HR genom digitalisering och förbättringsprojekt för att underlätta för cheferna och medarbetarna i sitt arbete.

Som HR-konsult med arbetsmiljöinriktning hos oss erbjuds du ett omväxlande uppdrag där du arbetar både operativt och strategiskt med verksamhetsnära personalfrågor. Du kommer att ha arbetsmiljöområdet som huvudfokus och arbeta aktivt med att driva och vidareutveckla arbetet inom området. Vilket bland annat innebär att stötta och utbilda chefer och skyddsombud i systematiskt arbetsmiljöarbete och att arbeta strategiskt och förebyggande för att tillsammans skapa den bästa möjliga arbetsmiljön i Sundbybergs stad. Arbetsmiljöinriktningen kommer att stå för uppskattningsvis 50 % av din tjänst.

Resterande del av ditt uppdrag kommer att bestå av att tillsammans med dina HR-kollegor delta i och driva strategiskt utvecklingsarbete inom hela HR-området samt utforma och genomföra utbildningsinsatser. Du kommer, förutom arbetsmiljöinriktningen, att ha huvudansvaret för en av de mindre sektorerna i staden och stödja cheferna där i alla förekommande HR-frågor. Arbetsuppgifterna är breda och du arbetar konsultativt för att utveckla och stötta ledarna i verksamheten.

Vi vill att du har några års erfarenhet av brett operativt chefsstöd inom HR samt gärna flerårig erfarenhet av att arbeta med arbetsmiljöfrågor. Allra viktigast är dock att du har ett stort intresse för att driva och samordna arbetet kring arbetsmiljö. Vi ser gärna att du har en personalvetarutbildning eller annan utbildning som bedöms likvärdig. God arbetsrättslig kunskap samt erfarenhet från en större organisation är önskvärt liksom erfarenhet från arbete inom kommun och/eller region. Som person är du noggrann, strukturerad och trygg. Du har en god kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i både tal och skrift. Du har en hög integritet och skapar lätt förtroende hos både ledare och medarbetare.

Befattningen är en tillsvidaretjänst på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är 11 december 2022. I den här rekryteringen vill vi att du bifogar CV samt svarar utförligt på urvalsfrågorna. Vi kommer inte att läsa personliga brev.
Mer info
Kontaktperson Viktoria Blomgren
Telefon 08-7068851
Område Sundbyberg
Yrkesroll HR & Personal, HR-administration
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.sundbyberg.se
Sista ansökningsdag 11 dec 2022 (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sundbybergs stad växer så det knakar, men har lyckats bevara fördelarna med att vara en liten kommun. Det innebär att det är nära till beslut och att våra medarbetare känner att de kan vara med och påverka verksamheten. Det gör arbetet extra roligt.