Gruppchef till utvecklande ungdomsverksamhet

Gruppchef till utvecklande ungdomsverksamhet

Är du en person som vågar prova nytt och driva saker framåt? Då vill vi träffa dig!

Som gruppchef inom Fritid Sundbyberg kommer du att vara en del av en enhet som består av tre fritidsgårdar, aktivitetshuset Milot, en fältverksamhet, en ungdomsmottagning, en funkverksamhet och stadens kolloverksamhet. Tillsammans arbetar vi främjande och förebyggande för att skapa en trevlig och utvecklande miljö för alla. Fritidsgårdarna bemannas av alla olika komptenser både med fritidsledare, fältsekreterare och kuratorer, allt för att kunna möta våra unga på bästa sätt. Enheten har cirka 30 medarbetare och är en del av kultur- och fritidssektorn som består av enheterna bibliotek, fritid, idrott och kultur. Kultur- och fritidssektorns verksamheter för barn och unga präglas av ett mångkulturellt barn- och ungdomsperspektiv.

Som gruppchef kommer du att i första hand att arbeta med att planera, genomföra och följa upp fritidsgårdsverksamheten tillsammans med personal och ungdomar. I tjänsten ingår arbetsledning och personalansvar för ca 7-10 fritidsledare fördelade på tre verksamheter. Målgruppen för verksamheten är barn och ungdomar 12-19 år.

Dina arbetsuppgifter:
  • Planera, genomföra och följa upp aktiviteter och arrangemang.
  • Leda och fördela strategiskt.
  • Handleda personal, hålla lön- och medarbetarsamtal och följa upp verksamhetens mål.
  • Samarbeta med interna och externa enheter.
  • Arbeta med utvecklingsfrågor inom mångfald, inkludering, hbtqi, funk och jämställdhet
  • Utveckla arbetssätt för implementering av metoder för barn- och ungdomars delaktighet och inflytande.
Tjänsten innefattar även utåtriktat arbete i samverkan med skola, polis, socialtjänst, föreningsliv och andra aktörer inom ungdomsarbete.

Vi ser att du har ledarerfarenhet och bakgrund inom ungdomsarbete. Du har högskoleexamen inom beteendevetenskap, ledarskap, socialt arbete eller liknande. Du trivs med att skapa relationer, har ett genuint intresse för ungdomar och lätt för att samarbeta med andra. Det är meriterande om du har kompetens inom eventplanering, arbete med unga med funktionsvariationer, HBTQI-verksamhet, metodutveckling. Du är en person som trivs i en miljö med coachande ledarskap och vill främja ungas delaktighet och inflytande. Är du en nytänkande och driven person som vill ha stora möjligheter att påverka så kan detta vara tjänsten för dig.
Kultur- och fritidssektorn är HBTQI-ceritfierad och förutsätter att du vill arbeta tillsammans med oss för att skapa en inkluderande verksamhet.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten innefattar både dag- och kvällsarbete, samt helg. Sista ansökningsdag: 16 dec 2022

Vi intervjuar löpande så tveka inte att skicka in din ansökan redan nu.
Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Välkommen med din ansökan!

Vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.sundbyberg.se
Sista ansökningsdag 16 dec 2022 (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sundbybergs stad växer så det knakar, men har lyckats bevara fördelarna med att vara en liten kommun. Det innebär att det är nära till beslut och att våra medarbetare känner att de kan vara med och påverka verksamheten. Det gör arbetet extra roligt.