Fritidspedagog/fritidsledare till Ursvikskolan

Fritidspedagog/fritidsledare till Ursvikskolan

Du kan väcka intresse och stilla nyfikenhet. Precis som vi.

Här på Ursvikskolan jobbar vi för en trygg lärmiljö och för att alla elever ska nå så långt som möjligt i sin kunskapsutveckling.

Vi söker dig, en erfaren, engagerad och positiv lärare mot fritidshem/fritidspedagog/fritidsledare, som kan nå alla elever och vill jobba tillsammans med oss på Ursvikskolans fritidshem för att göra elevens hela dag trygg och rolig.

Om Ursvikskolan

Hos oss arbetar ungefär 55 vuxna med fullt fokus på lärandet för våra 440 elever från förskoleklass till årskurs 6. Skolan ligger i Ursvik, i norra delen av Sundbyberg i fräscha och härliga lokaler. Vår största styrka är vår positiva och kreativa personalgrupp, som trivs att jobba tillsammans och gör det roligt att komma till jobbet. Vår skola ligger nära skog och natur. Skolan ligger precis bredvid en busshållsplats och promenadsavstånd till tunnelbana.

Dina arbetsuppgifter

På morgnar, raster och eftermiddagar kommer du att leda verksamheten på en fritidshemsavdelning, planera, genomföra och följa upp olika aktiviteter som stödjer elevernas lärande. Fritidsverksamheten ska vara något som eleverna längtar till, fyllt av olika aktiviter inom rörelse, skapande, musik och värdegrund. Vi vill ha aktiva rastvärdar som lockar till lekar och ser till ingen går ensam. Vi arbetar med Trivselledarna och tillgängligt lärande.

Under skoldagarna samarbetar du med lärarna genom samverkan i något ämne men ger också eleverna stöd i klassrummet, idrottshallen och andra delar av skolan.

Att arbeta som fritidspedagog/ fritidsledare innebär att kommunicera med övrig fritidspersonal, övriga medarbetare, elever och vårdnadshavare och vara med och planera för elevernas lärande och sociala utveckling.

Dina kvalifikationer

Vi vill att du är professionell, självständig och har ett brinnande engagemang för eleverna och deras utveckling.

Vi söker dig som är utbildad lärare mot fritidshem, fritidspedagog eller fritidsledare och har tidigare erfarenhet av fritidshem. Du är välstrukturerad och trivs med tydliga och gemensamma rutiner som skapar kvalitet och systematik. Du ska ha lätt för att skapa kontakt med både vuxna och barn/ungdomar och gilla att röra dig ute bland eleverna på lektioner och raster. Vi ser gärna att du har erfarenhet av NPF eller autism.

Det är viktigt att du är en trygg och självständig person som hela tiden bär den värdegrund som skolan står för. Du har en positiv människosyn och har en mycket god förmåga att skapa relationer till elever, vårdnadshavare och skolans personal. Du är tydlig i din kommunikation och kan uttrycka dig väl på svenska både i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, engagemang och motivation för tjänsten.

Din ansökan

I din ansökan vill vi att du beskriver varför du vill jobba hos just oss och vad du tror blir dina viktigaste, konkreta bidrag till vår skola.

Tjänsten är på heltid och en tillsvidaretjänst. Tillträde den 8 augusti 2022. Ansök senast 25 maj.
Intervjuer kommer att påbörjas under ansökningstiden.

Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Utbildning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.sundbyberg.se
Sista ansökningsdag 25 maj 2022 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sundbybergs stad växer så det knakar, men har lyckats bevara fördelarna med att vara en liten kommun. Det innebär att det är nära till beslut och att våra medarbetare känner att de kan vara med och påverka verksamheten. Det gör arbetet extra roligt.