Familjehemssekreterare

Familjehemssekreterare

Du har öga för detaljer. Och kan se helheten. Precis som vi.

Här inom sektorn för välfärd och omsorg, familjehemsgruppen i Sundbyberg arbetar vi med familjehemsplacerade barn och unga. Socialsekreterare hos oss har inriktning som barnhandläggare och familjehemssekreterare. Här arbetar också socialsekreterare som handlägger ensamkommande barn och unga samt kontakpersonssekreterare och placeringssekreterare.

Enheten leds av enhetschef och gruppledare.

Som familjehemssekreterare arbetar du mot vårt mål som är att vara en organisation som arbetar professionellt och tar sin utgångspunkt i brukarens egen verklighet. Vår värdegrund genomsyras av brukar och barnperspektiv.

Dina arbetsuppgifter blir att i huvudsak att rekrytera och utreda familjehem/kontaktpersoner och kontaktfamiljer samt stötta uppdragstagarna i deras uppdrag. Arbetet sker i nära samarbete med barnhandläggarna och med gemensamma uppföljningar.

Socionomexamen är ett krav för att vara behörig. Utbildning i Nya Kälvesten är meriterande. Du har också goda kunskaper i gällande lagstiftning inom området och erfarenhet av arbete inom myndighetsutövning, barn och unga. Vi vill att du har en god samarbetsförmåga och har förmåga att arbeta självständigt. Du är ansvarsfull, strukturerad, lojal och har en helhetssyn. Du har även en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du har en personlig mognad och ett professionellt förhållningssätt. Tjänsten kräver att du har B-körkort.

Vi erbjuder dig en arbetsplats med engagerade medarbetare. Du får extern handledning och möjlighet till utveckling genom interna och externa utbildningar. Sundbybergs stad erbjuder friskvårdsbidrag och möjlighet till att omvandla semesterlönetillägget till extra semesterdagar. Vi arbetar i moderna lokaler i Sundbybergs stadshus med närhet till tunnelbana. Din introduktion anpassas till dina behov.

Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Ansök senast den 2 oktober, 2022. Vi tar inte emot ansökningar via e-post eller brev. Rekryteringsprocessen fortgår löpande och intervjuer kan ske under ansökningstiden.

Välkommen med din ansökan!

Vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.sundbyberg.se
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sundbybergs stad växer så det knakar, men har lyckats bevara fördelarna med att vara en liten kommun. Det innebär att det är nära till beslut och att våra medarbetare känner att de kan vara med och påverka verksamheten. Det gör arbetet extra roligt.