Familjebehandlare inom säkerhetsteamet

Familjebehandlare inom säkerhetsteamet

Du siktar högt och har fötterna på jorden, Precis som vi.

Sundbybergs stad växer så det knakar. Du som jobbar här befinner dig mitt i händelsernas centrum. Du har all möjlighet att vara med och påverka framtiden, både för staden och den verksamhet du arbetar i. Det fina med Sundbyberg är nämligen att vi har bevarat fördelarna med en liten organisation. Som att det är nära till beslut, lätt att påverka och att alla känner alla. Vi tycker att det är viktigt. Det tycker du också.

Här på Enheten för barn- och ungdomsskydd i Sundbyberg arbetar vi med högrisk- och placeringsnära ärenden inom säkerhetsteamet. Vi erbjuder en unik insats där vi tillsammans med föräldrar, barn/unga, privat- och professionellt nätverk undersöker möjligheterna för barn/unga att kunna bo hemma eller inom sitt privata nätverk under trygga former. Vi arbetar utifrån förhållningssättet Signs of Safety. I arbetet ingår täta nätverksmöten samt stöd och kontroll.

Inom säkerhetsteamet arbetar vi i team som består av två familjebehandlare som har ansvar för processen i ärendet. Ledningen inom enheten består av enhetschef som har det strategiska och övergripande ansvaret och gruppledare som har ansvar för ledning och fördelning av ärenden. Till enheten tillhör också sociala insatsgrupper, hemterapeutstöd och relationsvåldsteamet.

Här på social- och arbetsmarknadsförvaltningen är vårt mål att vara en organisation som arbetar professionellt och tar sin utgångspunkt i brukarens egen verklighet. Vår värdegrund genomsyras av brukar- och barnperspektiv.

Som familjebehandlare på vår enhet är du en del av ett säkerhetsteam som består av kompetenta och entusiastiska medarbetare.

Dina arbetsuppgifter är bland annat att utforska och samordna nätverk, genomföra barnsamtal, hålla i nätverksmöten och leda processen framåt tillsammans med ansvarig socialsekreterare och familjen.

Vi vill att du har socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren anser likvärdig.

Erfarenhet av myndighetsutövning inom området barn och unga är meriterande. Vi vill att du har en god samarbetsförmåga och har förmåga att arbeta självständigt. Du är ansvarsfull, strukturerad, lojal och har en helhetssyn. Du har även en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du har en personlig mognad och ett professionellt förhållningssätt. Då vårt arbete bygger på förhållningsättet Signs of Safety utgår vi ifrån att du har goda kunskaper och erfarenhet av SoS. Vi ser gärna att du har kunskaper om samtal med barn.

Vi erbjuder dig en kreativ och proaktiv förvaltning med möjlighet till professionell utveckling och utbildningar. Från hösten 2016 har det införts ett traineeprogram för socionomstuderande och en yrkesintroduktion för nyanställda inom förvaltningen. Vi är måna om att vara en viktig länk mellan socialhögskolan och yrkeslivet och erbjuder en god introduktion till socialsekreteraryrket.

Sundbybergs stad erbjuder friskvårdsbidrag, personalstödstjänst och möjligheten att växla semesterlönetillägg mot extra lediga dagar. Vi har extern handledning i metod och process samt satsar på både interna och externa utbildningar.

Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Ansök senast den 20 november 2018. Vi tar inte emot ansökningar via e-post. Rekryteringsprocessen fortgår löpande och intervjuer kan ske under ansökningstiden.

Välkommen med din ansökan!

Vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.sundbyberg.se
Sista ansökningsdag 20 nov (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sundbybergs stad växer så det knakar, men har lyckats bevara fördelarna med att vara en liten kommun. Det innebär att det är nära till beslut och att våra medarbetare känner att de kan vara med och påverka verksamheten. Det gör arbetet extra roligt.