Förskollärare till Språkförskoleavdelning Violen

Förskollärare till Språkförskoleavdelning Violen

Förskolan Backen är en kommunal förskola som ingår i en enhet med fyra andra förskolor i Rissne och Hallonbergen.

Vi är en nyfiken och expansiv förskoleverksamhet som brinner för likvärdiga förutsättningar för alla barn. Vi gillar dig som tar eget ansvar för din utveckling och vi ger dig möjlighet att växa som pedagog. För att utveckla undervisningens kvalité arbetar vi mycket med struktur, samarbete inom enheten och kollegialt lärande.

Violen är en språkförskoleavdelning med 12 barn i åldern 3-5 år, varav 6 barn med språkstörning. Verksamheten bedrivs som en avdelning på förskolan Backen.

Barn med språkstörning har ett stort behov av språklig stimulans och träning. Sundbybergs stad och Logopedkliniken på Danderyds Sjukhus AB driver tillsammans en förskoleavdelning för barn med språkstörning. Här arbetar två förskollärare, en barnskötare med specialpedagogisk kompetens samt en logoped.

På Violen arbetar vi med en tydlig struktur samt tecken- och bildstöd för att underlätta samt stödja kommunikation och språkutveckling. Under dagen arbetar vi ofta i små grupper och möjligheten till vuxenstöd är stor. Arbetslaget har tillgång till handledning genom barnhälsoteamets förskolepsykolog.

Som förskollärare på Violen kommer du att vara med och bygga upp en väl utvecklad verksamhet med barnens bästa i fokus.

Dina arbetsuppgifter är att bedriva ett värdegrundsarbete och möta barnens behov på olika sätt. Du ansvarar för att planera undervisningstillfällen och skapa goda utmanande lärmiljöer, med barnens bästa i fokus.

Vi vill att du är legitimerad förskollärare. Som person vill vi att du är samarbetsorienterad, kreativ och känner dig trygg och stabil i din yrkesroll. Kunskaper i tecken som stöd är ett krav liksom att du behärskar svenska språket i tal och skrift. Kvalifikationer som är meriterande är kunskap om barn med språkstörning samt digital kompetens.

Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Ansök senast den 2020-10-21. Vi tar inte emot ansökningar via e-post eller brev.

Välkommen med din ansökan!

Vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Utbildning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.sundbyberg.se
Sista ansökningsdag 1 nov 2020 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sundbybergs stad växer så det knakar, men har lyckats bevara fördelarna med att vara en liten kommun. Det innebär att det är nära till beslut och att våra medarbetare känner att de kan vara med och påverka verksamheten. Det gör arbetet extra roligt.