Förskollärare till Granatäpplet och Milots förskolor

Förskollärare till Granatäpplet och Milots förskolor

Du vågar prova nytt. Och lär av erfarenheter. Precis som vi.

Här på Granatäpplet och Milots förskolor vill vi ge alla barn samma möjlighet till förundran och eftertanke genom utforskande projekt som lockar till lärande och utveckling. Vi arbetar med kreativt skapande där återbruksmaterial, naturmaterial förstärker tecknandet, arbetet med lera och färgskapande. Enheten arbetar med workshops för både barn som pedagog i vår ateljé, med stöd från vår ateljerista.

Förskolorna är belägna i Ursvik med Igelbäckens naturresservat runt knuten och stora gårdar med vegetation.

Som förskollärare kommer du att leda och utveckla det pedagogiska arbetet i ett systematiskt kvalitetsarbete kopplat till förskolans styrdokument. Du kommer vara delaktig i vårt arbete med den pedagogiska miljön som är i ständig förändring och av stor betydelse för barnens lärande där fantasi, kreativitet och mångfald är viktiga byggstenar. Din placering som förskollärare är i verksamheten för de yngre barnen.

Det finns möjlighet till uppdraget pedagogisk lagledare under 1 år med möjlighet till förlängning. Uppdraget innebär att man tillsammans med ledningsgruppen leder och handleder enhetens pedagogiska arbete framåt.

Det finns även möjlighet att arbeta med större fokus på digitaliseringen av enheten, då som rollen Makerpedagog. Makerpedagogen deltar i ett nätverk för Sundbybergs Stad Makerpedagoger tillsammans i stadens Makerspace, är ett didaktiklabb och mötesplats för digital kompetens. Utifrån kollegialt lärande leder du den digitala verksamheten till en utveckling- där analogt och digitalt möts.

Dina arbetsuppgifter innebär att utifrån barnens perspektiv, arbeta i projekt med pedagogisk dokumentation som verktyg. Du blir en del av en kreativ, utvecklande lärande organisaion.

Sundbybergs stad genomför en satsning i form av Pedagogutbildningen för stadens samtliga förskollärare i samarbete med Reggio Emilia institutet.

Vi vill att du är utbildad förskollärare med minst 3 år erfarenhet inom förskola. Vi söker dig som kan omsätta den adekvata utbildningen till praktiken, med tydliga ledaregenskaper och även meriterande med erfarenhet av liknande ledaruppdrag inom förskola.

Som person är du positiv, lösningsfokuserad, kommunikativ och initativrik med lätt till samarbete med barn, vårdnadshavare och kollegor. Du har ett stort engagemang och intresse för att utveckla vår veksamhet vidare.

Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Ansök senast den 31 oktober 2020. Vi tar inte emot ansökningar via e-post eller brev.

Ansök genom att skicka in ditt CV och lärarlegitimation samt svara på urvalsfrågor.

Välkommen med din ansökan!

Vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Utbildning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.sundbyberg.se
Sista ansökningsdag 31 okt 2020 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sundbybergs stad växer så det knakar, men har lyckats bevara fördelarna med att vara en liten kommun. Det innebär att det är nära till beslut och att våra medarbetare känner att de kan vara med och påverka verksamheten. Det gör arbetet extra roligt.