Förskollärare till Förskolan Viggen

Förskollärare till Förskolan Viggen

Du är förändringen. Och vill se den i organisationen. Precis som vi.

Här på förskolan Viggen erbjuder vi en verksamhet som är rolig, trygg och lärorik för alla våra barn. Vår förskola ska lägga grunden för ett livslångt lärande och varje barn ska känna sig sedd och utmanad utifrån sina förutsättningar. Förskolan ligger just nu i anslutning till Ängsskolan i ljusa lokaler, med små gårdar, nära skog och grönområden. Bra kommunikationer. Vi organiserar oss i mindre grupper, där barnens inflytande över innehåll, material och upplägg är grunden. Vi håller just nu på att bygga upp våra pedagogiska lärmiljöer så att de ska inspirera, stimulera och locka barnen till lek, utforskande och lärande. Samtidigt förbereder vi oss för en flytt till nya lokaler hösten 2020. Vi söker dig som vill vara med och hjälpa oss i den processen och utveckla vår förskola! På enheten finns pedagogista kompetens. Vi erbjuder mentorskap för den som så önskar.

Verksamheten utgår från Reggio Emilia filosofin som bygger på tron på människans möjligheter, respekt för barnet och en övertygelse att alla barn föds rika och intelligenta, med en inneboende drivkraft att utforska världen.

Vi har stor mångfald i vår enhet och vi ser olikheter som en tillgång. Nu söker vi dig/ som är intresserad av dessa frågor och som vill göra skillnad! Välkommen med din ansöka!

Som förskollärare ansvarar du för att planera, driva, utveckla och utvärdera det pedagogiska arbetet i förskolan utifrån läroplaners intensioner och de prioriterade områdena i Sundbybergs stad. Du arbetar med pedagogisk dokumentation och andra verktyg för att säkerställa kvalitet på förskolan. Som förskollärare är du pedagogisk ledare och ska tillsammans med dina arbetskamrater, driva och utveckla arbetet. Vi har pedagogisk utvecklingstid.

Dina arbetsuppgifter innebär att du har det kompetenta barnet i fokus, är reflekterande, och arbetar med pedagogisk dokumentation. Hos oss blir du en del av en utvecklande och lärande organisation. Sundbybergs stad erbjuder en pedagogutbildning från Reggio Emilia institutet, till alla förskollärare i staden. Vi har även Kvasar-Maker-space center i staden, ett center för kompetensutveckling inom digitalitet tillgänglig för alla förskolor i Sundbyberg.

Vi vill att du är utbildad förskollärare och att du vill inspirera och utmana barnen i deras lärande. Personliga egenskaper som god initiativförmåga, flexibilitet, engagemang, nyfikenhet och ansvarstagande är värdefulla. Är du dessutom strukturerad, kreativ och har du erfarenhet av att arbeta med hundraspråkigheten och Reggio Emilia inspiration, är det en merit. Självklart kan du uttrycka dig bra i svenska språket i tal och skrift.

Befattningen är en tillsvidareanställning anställning på heltid. Tillträde 1 januari eller enligt överenskommelse. Ansök senast den 29 november. Vi tar inte emot ansökningar via e-post eller brev.

Välkommen med din ansökan!

Vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Utbildning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.sundbyberg.se
Sista ansökningsdag 8 dec 2019 (26 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sundbybergs stad växer så det knakar, men har lyckats bevara fördelarna med att vara en liten kommun. Det innebär att det är nära till beslut och att våra medarbetare känner att de kan vara med och påverka verksamheten. Det gör arbetet extra roligt.