Förskollärare till Blåklockans förskola

Förskollärare till Blåklockans förskola

Du vågar prova nytt. Och lär av erfarenheter. Precis som vi.

Här på förskolan Blåklockan som tillhör Sundbybergs stads förskolor finns åtta avdelningar. Förskolan ligger i nybyggda moderna lokaler i området Ör med närhet till vackra naturområden och parker.

Förskolan är mångkulturell och har därför ett interkulturellt arbetssätt där barnens olikheter berikar vår verksamhet. Vår strävan är att alla barn ska känna delaktighet i sin egen kultur och utveckla respekt för andra kulturer.

Som förskollärare ansvarar du för att planera, driva, utveckla och utvärdera det pedagogiska arbetet i förskolan utifrån läroplanen, barnkonventionen och de prioriterade områdena i Sundbybergs stad. Du arbetar med pedagogisk dokumentation och andra verktyg för att säkerställa kvalitén på förskolan. Som förskollärare är du pedagogisk ledare och ska tillsammans med dina arbetskamrater driva och utveckla arbetet.

Det pågår många spännande utvecklingsarbeten i Sundbybergs stad, bland annat så har vi startat en ettårig Pedagogutbildning som leds av Reggio Emiliaistitutet. Under hösten har vi också tillsammans med Sundbybergs stads nya Makerspace KVASAR startat upp Lärlabb för våra pedagoger, det arbetet kommer att forstätta framöver. Ett makerspace är en verkstadslikanden miljö för skapande, där kan man arbeta med sina projekt, dela erfarenheter och kunskaper, samarbeta eller bara byta idéer och bolla tankar. Titta gärna på KVASAR hemsida så får du veta mer, kvasarmakerspace.se

Du kommer också få arbeta tillsammans med Sundbybergs stads Centrala barn- och elevhälsan, med dem har vi mycket nära samarbete och de håller i en del fortbildningar för oss, bland annat Tecken som stöd, bildstöd, Läslyftet och en del föreläsningar.

Dina arbetsuppgifter innebär att du använder dig av många olika metoder och verktyg, inspirerar barnen till aktiviteter som gör att de kan utforska, förstå och följa sina egna och andras lärprocesser. Vi vill att du delar vår inställning till att digitala verktyg ska vara kompletterande arbetsmetoder till det vi redan gör och vara nyfiken på att lära dig nytt. Förskolans läroplan, Barnkonventionen och våra prioriterade mål är vägledande i vårt systematiska kvalitetsarbete.

Vi vill att du som söker är legitimerad och engagerad förskollärare som har stort intresse för pedagogik och utveckling i sin yrkesroll.

Det är bra om du har erfarenhet av att arbeta målstyrt i projektform och du ska ha en vilja att samarbeta med kollegor på förskolan. Du ska ha förmåga till att bidra till verksamhetens utveckling och ta initiativ till insatser och förbättringar. Som förskollärare ska du kunna skapa tydliga rutiner på avdelningen samt rutiner som möjliggör och stödjer barnens möjlighet att utvecklas till självständiga individer och ha ett aktivt inflytande över sin vistelsetid i förskolan.

Det är viktigt att du är lösningsfokuserad och tycker att det känns spännande med nya utmaningar.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse och intervjuer kommer att ske löpande. Ansök senast den 9 december 2019. Vi tar inte emot ansökningar via e-post eller brev.

Välkommen med din ansökan!

Vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.sundbyberg.se
Sista ansökningsdag 22 dec 2019 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sundbybergs stad växer så det knakar, men har lyckats bevara fördelarna med att vara en liten kommun. Det innebär att det är nära till beslut och att våra medarbetare känner att de kan vara med och påverka verksamheten. Det gör arbetet extra roligt.