Förskollärare med riktat uppdrag

Förskollärare med riktat uppdrag

Brinner du för barns rätt till likvärdig förskola?

Här på förskolan Freden som tillhör Sundbybergs stads förskolor finns 112 barn. Här finns idag både en socialpedagog och en specialpedagog som arbetar nära barn, vårdnadshavare och pedagoger. Förskolan ligger i moderna lokaler i Hallonbergen med närhet till buss och tunnelbana.

Förskolan är mångkulturell och har därför ett interkulturellt arbetssätt där barnens olikheter berikar vår verksamhet. Vår strävan är att alla barn ska känna delaktighet i sin egen kultur och utveckla respekt för andra kulturer. Staden och enheten har stort fokus på ett systematiskt språkutvecklande arbetssätt och har påbörjat ett arbete mot tillgängliga lärmiljöer och tydliggörande pedagogik.

Som förskollärare med ett riktat uppdrag innebär det att du kommer att arbeta med uppgifter som hör till förskollärarens uppdrag, men ha även ett riktat uppdrag i samråd med förskolans ledning.

Det pågår många spännande utvecklingsarbeten i Sundbybergs stad. Vi har ett nära samarbete med Specialpedagogiska skolmyndigheten och arbetar med att "bredda basen" i alla förskolor i syfte att öka tillgängligheten. Vår förskolor har även ett nära samarbete med Kvasar, ett makerspace som är en verkstadsliknande miljö för didaktik och skapande, där kan man arbeta med sina projekt, dela erfarenheter och kunskaper, samarbeta eller bara byta idéer och bolla tankar. Titta gärna på Kvasars hemsida så får du veta mer, kvasarmakerspace.se

Våra förskolor har också tillgång till Sundbybergs stads barn- och elevhälsoteam. Där har vi ett mycket nära samarbete och de håller i en del fortbildningar för oss, bland annat tecken som stöd, bildstöd, och föreläsningar/workshops som utvecklar pedagogernas yrkesskicklighet.

Dina arbetsuppgifter innebär att du utifrån vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet använder dig av många olika metoder och verktyg, inspirerar barnen till aktiviteter som gör att de kan utforska, förstå och följa sina egna och andras lärprocesser. Vi vill att du delar vår inställning till att digitala verktyg ska vara kompletterande arbetsmetoder till det vi redan gör och vara nyfiken på att lära dig nytt. Förskolans läroplan, Barnkonventionen och våra prioriterade mål är vägledande i vårt systematiska kvalitetsarbete.

Vi vill att du som söker är legitimerad och engagerad förskollärare som har stort intresse för pedagogik och utveckling i din yrkesroll. Du ska ha mycket goda kunskaper i svenska, i tal och skrift.

Det är bra om du har erfarenhet av att arbeta målstyrt i projektform och du ska ha en vilja var en förebild i ditt samarbete med kollegor på förskolan. Du ska ha dokumenterad förmåga till att bidra till verksamhetens utveckling och ta initiativ till insatser och förbättringar.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av:
  • att arbeta med övergripande ansvar med ett tydligt barnfokus
  • att arbeta i ett mångkulturellt område
  • att skapa tillgänglig och varierad undervisning som möter barns olika behov
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Tillträde enligt överenskommelse och intervjuer kommer att ske löpande.

Ansök senast den 1 december. Vi tar inte emot ansökningar via e-post eller brev.

Som ett led i vårt arbete med fördomsfri rekrytering kommer vi att i ytterligare steg av vår rekryteringsprocess be dig att komplettera din ansökan genom ett samtal med Tengai. Tengai är en svensk uppfinning, den första i sitt slag, framtagen särskilt för fördomsfri rekrytering och är validerad av forskare. Samtalet med Tengai är en interaktiv upplevelse där Tengai ställer samma kompetensbaserade frågor till dig och alla andra sökanden över video. Dina svar presenteras sedan för ansvarig rekryterare utan att lägga någon värdering vid utseende, ålder, kön, bakgrund, dialekt eller etnicitet. Istället ges du en opartisk och rättvis bedömning av din kompetens i förhållande till den lediga tjänsten. Så att din rekryterare sedan kan träffa dig på rätt grunder. Men allt det här berättar vi mer om inför samtalet.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten tillsätts om erforderliga beslut fattas.

Vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Utbildning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.sundbyberg.se
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sundbybergs stad växer så det knakar, men har lyckats bevara fördelarna med att vara en liten kommun. Det innebär att det är nära till beslut och att våra medarbetare känner att de kan vara med och påverka verksamheten. Det gör arbetet extra roligt.