Förebyggande och främjande kurator på fältet

Förebyggande och främjande kurator på fältet

Ungdomsmottagningen i Sundbyberg utökar sitt interna samarbete på fritidsgårdar och fältet. Genom att arbeta uppsökande och relationsskapande tillsammans med fritidsledare, fältarbetare och andra aktörer i vår enhet hoppas vi kunna erbjuda en ytterligare funktion på fritiden för ungdomar i Sundbyberg. I tjänsten kommer du i huvudsak arbeta operativt på våra fritidsgårdar. Där kommer du ingå i den öppna verksamheten men också delta i organiserade aktiviteter.

Som kurator på fritidsgård arbetar du aktivt med psykosociala frågor som oro, nedstämdhet, stress, utsatthet och riskbeteenden hos våra besökare. Du är en del av att ett multikompetent team som tillsammans hjälps åt att möta dessa utmaningar. En stor del av arbetet är att identifiera behov av ökat stöd från enheten och/eller insatser från andra myndigheter.

Viss tid kommer du även arbeta med individuella rådgivande och stödjande samtal med ungdomar mellan 12-22 år på ungdomsmottagningen och vid behov fritidsgård.

Du kommer i huvudsak ingå i ungdomsmottagningens organisation men arbeta dag och kvällstid på fritidsgård.

Inom Fritid Sundbyberg kommer du att arbeta i en enhet bestående av tre fritidsgårdar, en fältverksamhet, en ungdomsmottagning, en funkverksamhet och stadens kolloverksamhet. Kuratorer arbetar både främjande och förebyggande i enheten som har cirka 30 medarbetare. Stadens verksamheter för barn och unga präglas av ett mångkulturellt barn- och ungdomsperspektiv. Verksamheterna är HBTQ-certifierade.

Tjänsten är en visstidsanställning med förhoppning om förlängning. Tillträde 1 september, eller enligt överenskommelse. Tjänsten innefattar både dag- och kvällsarbete. Sista ansökningsdag: 28 juni, 2022.

Vi läser inte personliga brev i processen men svara på de urvalsfrågor som finns.

Vi intervjuar löpande så tveka inte att skicka in din ansökan redan nu.

Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Välkommen med din ansökan!

Vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.sundbyberg.se
Sista ansökningsdag 27 juli 2022 (32 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sundbybergs stad växer så det knakar, men har lyckats bevara fördelarna med att vara en liten kommun. Det innebär att det är nära till beslut och att våra medarbetare känner att de kan vara med och påverka verksamheten. Det gör arbetet extra roligt.